Νίκος Πορτοκάλογλου: Μία φάλτσα νότα κάτω από τη βροχή

Νίκος Πορτοκάλογλου: Μία φάλτσα νότα κάτω από τη βροχή
Ο Νίκος Πορτοκάλογλου papadakispress

Σε μία συναυλία δύο μόλις τραγουδιών (ελέω της βροχής), ο Νίκος Πορτοκάλογλου πρόλαβε να παίξει μία φάλτσα νότα.

Πέντε χιλιάδες άνθρωποι δεν είχαν κανένα πρόβλημα να περιμένουν υπομονετικά να ανοίξουν οι πύλες του Ηρωδείου το Σαββατόβραδο και να κλείσουν οι κρουνοί του ουρανού έτσι ώστε ο Νίκος Πορτοκάλογλου να μας ταξΙδέψει “σε ατέλειωτους δρόμους και ατέλειωτες στροφές”.

Δυστυχώς η μητέρα φύση είχε διαφορετική άποψη. Αν και δόθηκε αναβολή μίας ώρας και δέκα λεπτών (η συναυλίά άρχισε στις 22:10), αν και στην αρχή ο Νίκος και η εκπληκτική μπάντα του (από το εξαιρετικό τηλεοπτικό “Μουσικό Κουτί”) επιχείρησαν να νικήσουν με την επίμονή τους τα φυσικά φαινόμενα, μετά το δεύτερο τραγούδι ενημερωθήκαμε ότι η συναυλία δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αφού οι ψιχάλες είχαν μετατραπεί σε καλοκαιρινό μπουρίνι.

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου, η μπάντα, οι τεχνικοί (που σκέπαζαν και ξεσκέπαζαν συνεχώς όργανα και ενισχυτές) και το προσωπικό του φεστιβάλ έκαναν ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό να πραγματοποιηθεί αυτή η συναυλία. Ομως, δεν μάς έμελλε. Με τόσα καλώδια πάνω στη σκηνή υπήρχε ο κίνδυνος σοβαρού ατυχήματος και έτσι η απόφαση της ματαίωσης ήταν επιβεβλημένη.

Ομως, σε μία συναυλία που άντεξε μόλις για δύο τραγούδια (το intro και το “Ταχυδρόμο”) ο άλλοτε frontman των Φατμέ και νυν τραγουδοποιός μεγάλης σόλο καριέρας πρόλαβε να παίξει μία φάλτσα νότα η οποία ξένισε αρκετό κόσμο.

Στις πρώτες σειρές του Ηρωδείου καθόταν ο επικεφαλής της ΕΡΤ Κωνσταντίνος Ζούλας. Ο Πορτοκάλογλου έσπευσε όχι μόνο να του αφιερώσει το πρώτο τραγούδι της βραδιάς (που ήταν τελικά και το τελευταίο), τον “Ταχυδρόμο” από το “Παιχνίδια με το διάβολο” αλλά και να χαρακτηρίσει δημοσίως, από μικροφώνου, τον κύριο Ζούλα ως “άνθρωπο που αναγέννησε την ΕΡΤ”.

Εδώ, μπάστα. Ο Πορτοκάλογλου φαίνεται ότι αγνοεί ότι ο επικεφαλής της ΕΡΤ διαγράφηκε για τρεις μήνες από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ για την περιβόητη υπόθεση του ανταποκριτή της Δημόσιας Τηλεόρασης στη Ρωσία που τελικά έδινε ανταποκρίσεις από το σπίτι του στην Αθήνα. Αλλά και αυτή η διάσταση να μην υπήρχε, ποια ανάγκη ωθεί έναν τεράστιο καλλιτέχνη να πλέξει το εγκώμιο του…εργοδότη του (στην ουσία) από το μικρόφωνο; Γιατί με την επιτυχία του “Μουσικού Κουτιού”, η ΕΡΤ και ο Ζούλας χρωστούν στον Πορτοκάλογλου και όχι το αντίθετο.

Και στο κάτω-κάτω, αγαπητέ Νίκο, ξέχασες ότι την ΕΡΤ την έκλεισαν το 2013 οι σημερινοί πολιτικοί προϊστάμενοι του κ. Ζούλα; Δεν εχουν δα περάσει και πολλά χρόνια από τότε, μόλις 9. Προφανώς, θα θυμάσαι…

Any way, όταν ανακοινωθεί η νέα ημερομηνία, εμείς θα είμαστε και πάλι εκεί. Γιατί ο Πορτοκάλογλου είναι κομμάτι των παιδικών μας χρόνων, των εφηβικών μας ακουσμάτων και της ζώης μας ολόκληρης…

Νίκο, όμως, “μην ψάχνεις πια αλλού, εδώ είναι το ταξίδι”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα