Ο Γιώργος Χατζηνάσιος μάς συστήνει την κόρη του και γιορτάζει 50 χρόνια μουσικής στο Ηρώδειο

Ο Γιώργος Χατζηνάσιος μάς συστήνει την κόρη του και γιορτάζει 50 χρόνια μουσικής στο Ηρώδειο
Ο Γιώργος Χατζηνάσιος Papadakis Press

Ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ένας από τους πλέον σημαντικούς Έλληνες συνθέτες και πιανίστας κύρους, έρχεται με τις συνθέσεις και τα τραγούδια της ζωής του στο Ηρώδειο.

Ο Γιώργος Χατζηνάσιος “γιορτάζει” 50 χρόνια μουσικής πορείας σε μια μοναδική συναυλία, στις 5 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο. Στη σκιά της Ακρόπολης θα μας οδηγήσει στο πλούσιο και ενδιαφέρον μουσικό οδοιπορικό της επιτυχημένης πορείας του, περνώντας από το κλασικό στο σύγχρονο ρεπερτόριο και από τις αγαπημένες κλασικές και κινηματογραφικές συνθέσεις του στα υπέροχα τραγούδια του.

Με ρομαντισμό και νοσταλγία αλλά και συγκίνηση και χαρά για μια εξαιρετική βραδιά που θα φέρνει το στίγμα της προσωπικής του διαδρομής.

Τι λέει ο Γιώργος Χατζηνάσιος γι ΄αυτή τη συνάντηση στο Ηρώδειο, με το μεγάλο κοινό του που τον ακολουθεί χρόνια τώρα: “ 0 χρόνια πορείας. Είναι μεγάλη χαρά αυτή η γιορτή! Γιατί είναι 50 χρόνια γεμάτα δημιουργία, γεμάτα από σημαντικές συνεργασίες με σπουδαίους ποιητές και στιχουργούς, σπουδαίους τραγουδιστές, μουσικούς και performers. Mια ζωή παρέα με τις νότες και συνθέσεις για ελληνικές και ξένες ταινίες που θα παίξω στο Ηρώδειο με δύο πιάνα, μαζί με την κόρη μου η οποία ζει στο εξωτερικό και το καλλιτεχνικό της όνομα είναι Margo Nancyfor.

Σε αυτή τη γιορτή θα έχει συνοδοιπόρους εκλεκτούς!

Η Βασιλική Καραγιάννη, ο Μανώλης Μητσιάς, η Ελενα Παπαρίζου, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ο Τάσης Χριστογιαννόπουλος αλλά και οι Σπύρος Κλείσας, Παναγιώτης Ραφαηλίδης, Αγαθή Κοσκινά, Μαίρη Στεφανακίδου θα είναι στο Ηρώδειο. Συμμετέχει η Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων υπό την Διεύθυνση του Γιάννη Πρωτόπαππα και η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων υπό τη διεύθυνση του Σταύρου Μπερή.

Special Guest Star ο Μάριος Φραγκούλης και Guest soloist η κόρη του συνθέτη, Margo Nancyfor.

Η Μαρία και η Μαργαρίτα Χατζηνάσιου μαζί με τον συνθέτη Papadakis Press


“Ταύρος με Τοξότη” στο πιάνο με την κόρη του

Στις πρόβες του συνθέτη και της κόρης του για τη μεγάλη βραδιά “μπήκε” η εκπομπή “Studio 4”, στην οποία μάλιστα τους είδαμε για πρώτη φορά να παίζουν πιάνο μαζί. Σε ερώτηση για το ποιες δύο στιγμές στην πορεία του και στην καριέρα του ξεχωρίζει, ο Γιώργος Χατζηνάσιος απάντησε ότι η μία είναι όταν έπαιξε το 2007 ένα συμφωνικό έργο στις Πυραμίδες της Αιγύπτου μέσα στην έρημο και η άλλη θα είναι η εμφάνιση στο Ηρώδειο.

Θα παρουσιαστεί όλο μου το έργο. Γιορτάζουμε 50 χρόνια .. για τις δεκαετίες αυτές που περάσανε Και είναι μία μεγάλη γιορτή για μένα. Είναι η μουσική διαδρομή του Γιώργου Χατζηνάσιου που περιλαμβάνει όλα τα έργα που έχω κάνει τραγούδια για ταινίες, τηλεόραση, συναυλίες, και το σπουδαιότερο είναι η γνωριμία που έκανα με τους τραγουδιστές. Εκείνους που τραγούδησαν τα κομμάτια μου, τους σπουδαίους στιχουργούς και ποιητές, περίφημους περφόρμερ μουσικούς. Είναι μία ζωή γεμάτη!

Παίρνοντας τον λόγο η Μαργαρίτα, είπε ότι “άλλαξε” το όνομα της, γιατί στο εξωτερικό όπου ζει “το Χατζηνάσιος δεν το καταλαβαίνουν οι ξένοι“, ενώ παραδέχθηκε ότι ο πατέρας της είναι η μεγάλη της μουσική επιρροή.

Για μένα είναι μία πολύ σημαντική στιγμή στη ζωή μου γιατί είναι η πρώτη φορά που παίζω με τον πατέρα μου ζωντανά και μάλιστα στο Ηρώδειο. Είναι μία τεράστια συγκίνηση και μία τεράστια τιμή για μένα” είπε η Margo Nancyfor.

Αναφορικά δε με το αγαπημένο της κομμάτι από τη δισκογραφία του πατέρα της είπε: “Πολύ δύσκολο να επιλέξω ένα, αλλά θα πω αυτό που μου ήρθε πρώτα στο μυαλό. Είναι το “Θα σ’ αγαπώτο έχει ερμηνεύσει υπέροχα η Δήμητρα Γαλάνη.”

Κατόπιν, οι δυο τους έκατσαν στο πιάνο και έπαιξαν το μουσικό θέμα από την τηλεοπτική σειρά “Ταύρος με Τοξότη” του Μανούσου Μανουσάκη, στην οποία πρωταγωνιστούσαν ο Γιάννης Βούρος και η Πέγκυ Σταθακοπούλου.

Ο Μανώλης Μητσιάς, η Έλενα Παπαρίζου, ο Μάριος Φραγκούλης και ο Μιχάλης Χατζηγιάννης μιλούν για τον Γιώργο Χατζηνάσιο

Μανώλης Μητσιάς

Ο Γιώργος Χατζηνάσιος είναι από τους καλύτερους Έλληνες συνθέτες των τελευταίων 50 χρόνων με μεγάλη προσφορά στο λαϊκό τραγούδι και στα μουσικά πράγματα. Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό που συνεργάστηκα μαζί του. Τραγούδησα μεγάλα δικά του τραγούδια που αγαπήθηκαν και έγιναν επιτυχίες και τραγουδιούνται ακόμη. Κι αυτό γιατί είναι εμπνευσμένα τραγούδια και όχι κατασκευασμένα.

Έλενα Παπαρίζου

“Θυμάμαι πως ερωτεύτηκα για πρώτη φορά τη μουσική του Γιώργου Χατζηνάσιου με το “Καμιά Φορά” της Μαρινέλλας, και σίγουρα δε σταμάτησα ποτέ να τον αγαπάω με το “Συγγνώμη που σ’ αγάπησα πολύ” του Γιάννη Πάριου. Είναι μεγάλη τιμή για μένα που θα βρεθώ μαζί του επί σκηνής στο Ηρώδειο, στη συναυλία – αφιέρωμα για τα 50 σπουδαία χρόνια του στην ελληνική μουσική. Ανυπομονώ!”

Μάριος Φραγκούλης

Είναι μεγάλη χαρά για μένα να συμμετέχω στη συναυλία του Γιώργου Χατζηνάσιου, ενός σπουδαίου Έλληνα συνθέτη με διαχρονική αξία. Θα είμαι παρών, στη μεγάλη αυτή γιορτή για να τιμήσω την 50χρονη πορεία του σημαντικού μας δημιουργού τραγουδώντας μέρη από την Ενδεκάτη Εντολή και τα πιο αγαπημένα μου τραγούδια του Γιώργου Χατζηνάσιου που έχει διακριθεί δικαίως για την πολύ επιτυχημένη του παρουσία στην ελληνική μουσική!”

Μιχάλης Χατζηγιάννης

Ο Γιώργος Χατζηνάσιος είναι για μένα δάσκαλος, εξαιρετικός πιανίστας και μεγάλος συνθέτης. Ο Γιώργος Χατζηνάσιος είναι η αφετηρία μου στη μουσική πραγματικότητα της Ελλάδας. Ήμουν ακόμη στο στρατό όταν μου τηλεφώνησε για να συμμετέχω στο σάουντρακ “Άγγιγμα Ψυχής ” μιας μεγάλης τηλεοπτικής σειράς. Το ομώνυμο τραγούδι και το “Σώμα που ζητάς ” έγιναν μεγάλες επιτυχίες.

Δεξιοτέχνης πιανίστας ο Γιώργος Χατζηνάσιος και εξαιρετικός συνθέτης, μας χάρισε σπουδαίες ορχηστρικές συνθέσεις και διακρίθηκε. Είναι ένας δημιουργός που έγραψε μεγάλα τραγούδια τα οποία ερμήνευσαν σημαντικοί τραγουδιστές. Τραγούδια που αγαπήθηκαν πολύ και παραμένουν ζωντανά μέσα στο χρόνο.

Info: Ηρώδειο / Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου, Ώρα έναρξης: 21.00. Εισιτήρια: www.ticketservices.gr. ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: Κάτω Διάζωμα VVIP: 90€, Διακεκριμένη Ζώνη: 70 €, Ζώνη A: 55 €, Ζώνη B: 45 €, Ζώνη Γ: 35 €, Άνω Διάζωμα, Ζώνη Δ: 25 €, Ζώνη Ε: 20 €, Ζώνη ΣΤ: 18 €, Ζώνη Ζ: 15 € (περιορισμένη ορατότητα). Αγορά εισιτηρίων ΑμεΑ με 15€ στο τηλέφωνο 2103221897 (Δευτέρα-Παρασκευή: 10πμ-5μμ).

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα