Τα ριζίτικα του Γιώργου Νικηφόρου Ζερβάκη δίνουν πάσα στον Νεοέλληνα

Τα ριζίτικα του Γιώργου Νικηφόρου Ζερβάκη δίνουν πάσα στον Νεοέλληνα

Ο Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης έρχεται την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου για μία και μοναδική εμφάνιση στο Club του Σταυρού του Νότου.

Ο Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης, ένας από τους πιο εκφραστικούς ερμηνευτές και ανήσυχους δημιουργούς που ανέδειξε η μουσική σκηνή τα τελευταία χρόνια έρχεται την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου για μία και μοναδική εμφάνιση στο Club του Σταυρού του Νότου.

Έχοντας κερδίσει τις εντυπώσεις και την αγάπη του κοινού στην πρόσφατη τηλεοπτική του εμφάνιση στο “Μουσικό Κουτί”, που παρουσιάζουν ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη, επιστρέφει μετά από πολύ καιρό στις συναυλίες και υπόσχεται παρέα με την 7μελή μπάντα του να μας παρασύρει με μουσικές που διασταυρώνονται, που δίνουν την αίσθηση μιας rock συναυλίας και του καλοκαιρινού γλεντιού με ενέργεια και ηλεκτρισμό.

Ο Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης, με την ιδιότητα του τραγουδοποιού, είναι ένας καλλιτέχνης που πατάει γερά στην παράδοση, χρωματίζοντάς τη με σημερινά ηχοχρώματα και ιδέες, αποφεύγοντας την απλή επανάληψη του παρελθόντος. Τόσο τα παλιότερα γνωστά τραγούδια του, όπως το “Να σταθώ στα Πόδια μου” όσο και το “Δυο” και το “Κορώνα – Γράμματα” από τον επικείμενο δίσκο του δείχνουν την ταυτότητα αυτού του ιδιαίτερου δημιουργού που συμπληρώνεται ιδανικά από την σκηνική παρουσία και τα ανεπανάληπτα live του.

Ο ίδιος μιλά στο NEWS 24/7 για το πώς αισθάνεται τώρα που επιστρέφει στα live: “Πέρασαν δύο χρόνια από το τελευταίο live μας στο Σταυρό. Δύο χρόνια που η αβεβαιότητα και η αγωνία για το πού πάει η κατάσταση κυριάρχησαν στην καθημερινότητα μας.

Με τους συνεργάτες μου σκαρώναμε πράγματα διαδικτυακά προσπαθώντας να κρατήσουμε την επαφή, να μην αφήσουμε τη φλόγα να σβήσει, όμως έμπνευση δεν υπήρξε καθόλου, ούτε ένα στιχάκι, ούτε μια νέα ιδέα. Άψυχες διαδικτυακές συναντήσεις έδιναν το στίγμα ενός κεριού που τρεμοσβήνει, τόση μαυρίλα.

Αρχές του φθινοπώρου αρχίσαμε να βρισκόμαστε δια ζώσης, αφορμή ο νέος δίσκος που ετοιμάζουμε, με τίτλο «Χτίζω Ανέμους» . Με το τραγούδι «Κορόνα – Γράμματα» και το «Δυο» να έχουν ήδη κυκλοφορήσει αρκετό καιρό είπαμε να βιαστούμε και να δουλέψουμε πιο γρήγορα τα νέα μου τραγούδια. Μέσα από την τριβή ήρθε πάλι και η όρεξη για νέα πράγματα. Τόσο απλά ήμασταν πάλι παρέα όλοι μαζί, από κοντά στο στούντιο , όχι πίσω από μια οθόνη. Εκεί κατάλαβα ξανά πόσο μεγάλη διέξοδος είναι στη ζωή μου η μουσική και πόσο ανάγκη έχω να εκφράζομαι μέσα από αυτήν.

Αυτή ήταν η αφορμή ώστε να βγούμε φέτος το χειμώνα ξανά στη σκηνή, δυο χρόνια μετά. Η επαφή με όσους έρθουν να μας ακούσουν θα είναι αμφίδρομα φάρμακο στην ψυχή μας. Μακάρι να μπορούσαν να έρθουν όλοι οι φίλοι μας που θέλουν, αλλά δε μπορούν. Εύχομαι να ανταμώσουμε σύντομα όλοι μαζί και αυτή η ιστορία να έχει πια τελειώσει.

Το ταξίδι πάντα έχει βάση το λιμάνι μας στη Κρήτη, με τα Ριζίτικα να καλοδέχονται το Νεοέλληνα και τις Μαδάρες τις Χανιώτικες να συναντάνε τα Λιανοχορταρούδια. Μόνο που το περιγράφω αισθάνομαι την χαρά που θα ανταμώσουμε ξανά μετά από τόσο καιρό στον αγαπημένο μας χώρο, τον Σταυρό του Νότου”.

Παίζουν οι μουσικοί: Μιχάλης Παχάκης στο λαούτο & τζουρά/Δημήτρης Νεονάκης στην ηλεκτρική κιθάρα/Αλέξανδρος Κανακάκης στα πνευστά/Μιχάλης Μπουτσάκης στο ηλεκτρικό μπάσο/Μιχάλης Δασκαλάκης στην ακουστική κιθάρα/Νικόλας Χριστόπουλος στα τύμπανα/

ΙNFO: Σταυρός του Νότου Club/Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου/Ώρα Έναρξης: 22.30/Ώρα Προσέλευσης: 21.30/Eισιτήριο: 12€/ Προπώληση εισιτηρίων στο viva.gr /Πώληση εισιτηρίων θέασης την ίδια μέρα στο ταμείο του καταστήματος ./ Για κράτηση θέσης καθημένου σε τραπέζι επικοινωνείτε στο τηλ 210 9226975

Ο Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης δίνει ακόμη δύο Live: στη σκηνή του Πολυχώρου Αγορά το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου και στο Frida Bar n’ Stage την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα