Θανάσης Αλευράς: Διασκευάζει Lou Reed με στίχους για τον Ζακ Κωστόπουλο

Θανάσης Αλευράς: Διασκευάζει Lou Reed με στίχους για τον Ζακ Κωστόπουλο
Ο Θανάσης Αλευράς διασκευάζει Lou Reed με στίχους για τον Ζακ Κωστόπουλο youtube

Ο Θανάσης Αλευράς τραγουδά για τους ανθρώπους του περιθωρίου. Η "Κραυγή του τρόμου" είναι αφιερωμένη στον άδικο θάνατο του Ζακ. Μια διασκευή του "Walk on the wild side" για όσους προσποιούμαστε ότι δεν βλέπουμε.

Ένα εμβληματικό τραγούδι, το Walk on the wild side του Lou Reed, τραγουδάει ο γνωστός ηθοποιός Θανάσης Αλευράς με τον ελληνικό τίτλο “Η κραυγή του τρόμου”. Την διασκευή των στίχων έχει κάνει ο Γιώργος Παυριανός.

Τους έγραψε στις αρχές της δεκαετίας του ΄80, κατά παραγγελία του Γιώργου Μαρίνου, ο οποίος και το τραγούδησε στην “Μέδουσα”.

Το τραγούδι μιλάει για περιθωριακούς τύπους, τους οποίους ο κόσμος κάνει ότι δεν τους βλέπει. Μετά από τόσα χρόνια, τίποτα δεν έχει αλλάξει, έτσι, ο στιχουργός δεν άλλαξε παρά μόνο τον πρώτο στίχο.

Εκεί που ελεγε “Ο Ζαν ντ΄Αρκ απ΄τη Θεσσαλονίκη” έγινε “Ο Ζάκι Ο το έσκασε απ΄το σπίτι” για να θυμίζει τον άδικο θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου. Ο Θανάσης Αλευράς ερμηνεύει συγκλονιστικά την “Κραυγή του τρόμου”, ενώ ο Νίκος Σούλης συνέθεσε ένα μοναδικό video clip.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα