Ζουγανέλης- Ελευθερίου και ένας Άνθρωπος Ορχήστρα κάνουν “αποκεντρωμένα” Χριστούγεννα

Ζουγανέλης- Ελευθερίου και ένας Άνθρωπος Ορχήστρα κάνουν “αποκεντρωμένα” Χριστούγεννα
© 2021 Aggeliki Kokkove

Ο Άνθρωπος Ορχήστρα Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος μάς συστήνει τα φετινά Χριστούγεννα έναν νέο χώρο εκδηλώσεων.

Φέτος τα Χριστούγεννα, ο Άνθρωπος Ορχήστρα Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος ανοίγει τις πόρτες του Πολυχώρου Εκδηλώσεων στο Ωδείο του στο Μαρκόπουλο και υποδέχεται μικρούς και μεγάλους σε μια σειρά μουσικών και θεατρικών παραστάσεων: Γιάννης Ζουγανέλης, Λευτέρης Ελευθερίου, Βανέσα Αδαμοπούλου, Scarlet Nights, Priftis Arfanis’ Trivolis’ Swing Trio, Μιμή Ανθουλή & Γιώργος Δέτσης είναι τα πρώτα ονόματα που ετοιμάζονται να δώσουν μια αποκεντρωμένη πρόταση πολιτισμού στα Μεσόγεια.

Το παιδικό πρόγραμμα συνεχίζεται με την παράσταση «Μια τρελή τρελή Αλφαβήτα: ο Αλφαβητούλης και ο Άνθρωπος Ορχήστρα σε Χριστουγεννιάτικες περιπέτειες». Ο Λευτέρης Ελευθερίου και ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος παρουσιάζουν στα παιδιά με διασκεδαστικό τρόπο και μέσα από τραγούδια τα γράμματα της Αλφαβήτας σε μια εορταστική εκδοχή της παράστασης που παίχτηκε με επιτυχία. Αλλά και ο Καραγκιόζης μας βάζει τα γιορτινά του: παρέα με τους άλλους ήρωες σκιών της λαϊκής μας παράδοσης τραγουδάει παραδοσιακά κάλαντα από όλη την Ελλάδα στο Θέατρο Σκιών: «Το Χριστουγεννιάτικο Δώρο του Καραγκιόζη». Δύο παιδικές παραστάσεις με ζωντανή μουσική επί σκηνής.

Εμείς μιλήσαμε με τον Άνθρωπο Ορχήστρα Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλο για όλες αυτές τις δράσεις…

Αλκιβιάδη, γιατί σε λένε Άνθρωπο Ορχήστρα;

Ξεκίνησα από μικρός μαθήματα βιολιού και πιάνου σε Ωδείο, μετά ήρθε το τρομπόνι στη Φιλαρμονική της Κερατέας, η κιθάρα σε παρέες και σε παραλίες και σιγά σιγά άρχισα να καταπιάνομαι με ότι έπεφτε στα χέρια μου. Κάθε μουσικό όργανο ένας διαφορετικός κόσμος χωρίς όρια.. Κάπως έτσι έφτασα να παίζω πολλά μουσικά όργανα σε πολύ καλό επίπεδο και μου κόλλησε το παρατσούκλι Άνθρωπος Ορχήστρα.

Έχεις καιρό να κάνεις προσωπικό δίσκο. Να περιμένουμε κάτι καινούριο αυτή την περίοδο;

Η αλήθεια είναι ότι πάντα θεωρούσα ότι κάνεις μια δουλειά όταν πραγματικά αισθάνεσαι την ανάγκη να πεις κάτι. Τα τελευταία χρόνια ασχολήθηκα κυρίως με μουσική για παιδιά και θεατρικές δουλειές έχω αρχίσει να δουλεύω όμως και τον καινούριο προσωπικό μου δίσκο, μια δουλειά πιο γλυκιά και συναισθηματική. Γιατί ακόμη και στους πιο δύσκολους καιρούς δεν σταματάμε να ερωτευόμαστε, να ελπίζουμε και να ονειρευόμαστε. Ελπίζω σύντομα να είμαι σε θέση να ανακοινώσω περισσότερα σχετικά.

Ανάμεσα σε οικονομική κρίση και υγειονομική κρίση αποφασίζεις να ανοίξεις το δικό σου Ωδείο και μέσα σε αυτό τη δική σου Αίθουσα Εκδηλώσεων. Πως πήρες αυτήν την απόφαση;

Σαν παιδί εκπαιδευτικών είχα πάντα μια αγάπη για την διδασκαλία. Είναι μια διαδικασία αμφίδρομη, διδάσκεις αλλά ταυτόχρονα διδάσκεσαι από τους μαθητές σου και γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος και μουσικός. Έτσι προέκυψε το Ωδείο και σαν επόμενο βήμα σκέφτηκα να δημιουργήσω ένα χώρο σε αυτό που θα μπορούσαν οι μαθητές μας να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και να δουν στην πράξη την ομορφιά του να παίζεις μουσική μπροστά σε κοινό.

Έχεις φτιάξει ένα Πολυχώρο Εκδηλώσεων που κάνεις θεατρικές και μουσικές παραστάσεις για παιδιά και μεγάλους. Και όλα αυτά στο Μαρκόπουλο. Υπάρχει περιθώριο για κάτι τέτοιο τόσο μακριά από το κέντρο της Αθήνας;

Υπάρχει ανάγκη για κάτι τέτοιο θα έλεγα. Τα Μεσόγεια είναι μια περιοχή που αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς και είναι σημαντικό για τους κατοίκους της περιοχής να έχουν ένα «στέκι» όπου θα μπορούν να παρακολουθήσουν θέατρο και μουσική χωρίς να χρειάζεται να πάνε μέχρι την Αθήνα. Αλλά και κάποιος που θα έρθει από Αθήνα μπορεί να συνδυάσει μια θεατρική παράσταση ή μια μουσική βραδιά με μια εκδρομή στην περιοχή. Δραστηριότητες, φυσικές και πολιτιστικές ομορφιές αλλά -γιατί όχι- καλό φαΐ και θάλασσα.

Τι προγραμματίζεις λοιπόν για τα Χριστούγεννα;

Αρχικά συνεχίζουμε με εορταστική διάθεση την παιδική παράσταση που παίχτηκε Οκτώβρη και Νοέμβρη με μεγάλη επιτυχία «Μία τρελή τρελή Αλφαβήτα: Ο Αλφαβητούλης και ο Άνθρωπος Ορχήστρα σε Χριστουγεννιάτικες περιπέτειες». Μία παράσταση για μικρά και «μεγάλα» παιδιά όπου με τραγούδια και μουσική παρουσιάζουμε τα γράμματα της Αλφαβήτας. Και θα βρεθώ ακόμη μια φορά πίσω από τον μπερντέ σε ρόλο Καραγκιοζοπαίχτη στην Χριστουγεννιάτικη Παράσταση: «Το Χριστουγενννιάτικο Δώρο του Καραγκιόζη» με παραδοσιακά κάλαντα απ’ όλη την Ελλάδα. Δύο παραστάσεις με ζωντανή μουσική μπροστά και πίσω από το πανί που τις ταξιδεύουμε και σε σχολεία.

Θα έχετε και παραστάσεις για το ενήλικο κοινό;

Ξεκινάμε και βραδινές παραστάσεις αρχικά με αγαπημένους φίλους: τον Γιάννη Ζουγανέλη στις 13 Δεκεμβρίου που μας κάνει την τιμή να τραγουδήσει μαζί μας αγαπημένα τραγούδια δικά του αλλά και επιτυχίες που έχουμε αγαπήσει. Και μετά από χρόνια συνεργασίας σε πιο «ηλεκτρικά προγράμματα» με το Λευτέρη Ελευθερίου θα κάνουμε μια βραδιά στις 28 Δεκεμβρίου με πρόγραμμα ακουστικό που θα έχει κάτι από μπουάτ και κάτι από μεγάλες παρέες. Και φυσικά δεν μπορώ να παραλείψω την αγαπημένη ηθοποιό και τραγουδίστρια Βανέσα Αδαμοπούλου που έρχεται στις 26 Δεκεμβρίου για να μας μαγέψει με ένα «ρετρό» πρόγραμμα που ξεκινάει από τα Cabaret του Μεσοπολέμου, περνάει από τα ελαφρολαϊκά στέκια του 50 και 60 και φτάνει μέχρι τις μουσικές σκηνές των 80’s και 90’s.

Τι άλλο μπορεί να ακούσει κάποιος στις βραδιές που ετοιμάζεις;

Θα έχουμε μια βραδιά με Swing Jazz με τους Priftis’ Arfanis’ Trivolis’ Swing Trio στις 4 Δεκέμβρη. Μια εξαιρετική ευκαιρία για τους λάτρεις του είδους, και όχι μόνο, να ακούσουν τρεις κορυφαίους δεξιοτέχνες σε κλασικά τζαζ κομμάτια εκτελεσμένα μέσα από ένα διαφορετικό πρίσμα. Στα ίδια μήκη κύματος οι Scarlet Nights στις 2 Ιανουαρίου θα μας ταξιδέψουν πίσω στην εποχή των vocal jazz, των blues, και του swing, με ακουστική διάθεση και θα διασκευάσουν σύγχρονους μουσικούς του χώρου: Δώρα Τσίγκα στη φωνή, Σωτήρης Πέπελας στην τρομπέτα και Οδυσσέας Κωνσταντόπουλος στο πιάνο. Τέλος στις 18 Δεκέμβρη θα γίνουμε μια μεγάλη παρέα όπως τότε που μαζευόμασταν με μια κιθάρα στις παραλίες σε μια βραδιά με έντεχνη και λαϊκή μουσική από ένα εξαιρετικό σχήμα που αποτελείται από τους Μιμή Ανθουλή στη φωνή, τον Γιώργο Δέτση στη φωνή και το μπουζούκι και τον Νίκο Γάλλο στα πλήκτρα.

Θα έχουμε λοιπόν πολλούς λόγους να σας έρθουμε. Διοργανώνετε και άλλες δράσεις πέρα από τις παραστάσεις;

Έχουμε δώσει χώρο και σε κάποιες ομαδικές δραστηριότητες: Κάθε Τρίτη και Πέμπτη Krav Maga για ενήλικες και παιδιά, κάθε Πέμπτη Μουσικοκινητική, κάθε Παρασκευή μαθήματα χορού Latin για αρχάριους και προχωρημένους και κάθε Σάββατο Τμήμα Μιούζικαλ για παιδιά.

Πώς βλέπεις την ανταπόκριση του κόσμου σε όλα αυτά; Θεωρείς ότι η περίοδος αυτή ευνοεί τέτοιου είδους «ανοίγματα»;

Κοίτα, δεν είναι τυχαίο ότι οι φίλοι και συνεργάτες μου μου λένε συχνά ότι είμαι «τρελός». Σίγουρα δεν είναι η ιδανική περίοδος γενικότερα αυτή που ζούμε όμως αν κάτι με έμαθε και η εμπειρία μου με την οικονομική κρίση είναι ότι αν κάνεις κάτι με αγάπη και ειλικρίνεια δεν χάνεις ποτέ. Και ο κόσμος έως τώρα μας έχει στηρίξει πάρα πολύ. Καταλαβαίνω ότι όλοι μας έχουμε ανάγκη να βρεθούμε ξανά όλοι μαζί, να τραγουδήσουμε, να δούμε θέατρο, να κάνουμε δραστηριότητες. Ότι και να γίνει πιστεύω ότι θα βρούμε τρόπο να ξαναβρούμε τους ρυθμούς μας ως κοινωνία.

Πέρα από τα παραπάνω, τι άλλα σχέδια έχεις για το επόμενο διάστημα;

Έχω την τιμή και χαρά να γράψω την μουσική και να κάνω την μουσική διδασκαλία στην παράσταση Mistero Buffo του Dario Fo που θα ανέβει μέσα στις γιορτές στο θέατρο Άνεσις σε σκηνοθεσία του Νικορέστη Χανιωτάκη. Είμαι πολύ χαρούμενος που έχω την ευκαιρία να δουλεύω με μια εξαιρετική ομάδα, είναι μια από τις συνεργασίες που εύχεσαι να συνεχιστεί.-

Αναλυτικό πρόγραμμα παραστάσεων: odeioak.gr/Πώληση Εισιτηρίων αποκλειστικά οnline στο Viva.gr/Ο Χώρος λειτουργεί ως Covid-Free: Οι θεατές άνω των 18 ετών εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης που εκδίδεται 30 ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως 180 ημέρες μετά από αυτόν. Οι ανήλικοι θεατές από 4 έως και δεκαεπτά 17 ετών δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test).

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version