Μέγαρο Μουσικής: Νέος πρόεδρος ο Νίκος Θεοχαράκης

Μέγαρο Μουσικής: Νέος πρόεδρος ο Νίκος Θεοχαράκης

Μετά τη μεταβίβαση του ΟΜΜΑ στην πλήρη κυριότητα του ελληνικού δημοσίου, καθήκοντα προέδρου αναλαμβάνει ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Νίκος Θεοχαράκης

Ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Νίκος Θεοχαράκης είναι ο νέος πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, μετά τη μεταβίβαση του ΟΜΜΑ στην πλήρη κυριότητα του ελληνικού δημοσίου.

Ο κ. Θεοχαράκης, αναπληρωτής καθηγητής πολιτικής οικονομίας και ιστορίας της οικονομικής σκέψης στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών και επιστημονικός διευθυντής του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ), διαδέχεται στην προεδρία του Μεγάρου τον Γιάννη Μάνο.

"Η μεταβίβαση του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (ΟΜΜΑ) στην πλήρη κυριότητα του Ελληνικού Δημοσίου σύμφωνα με τον Ν. 4366/2016 (ΦΕΚ 18,Α΄) εγκαινιάζει εξ αντικειμένου μια νέα περίοδο στην πολυτάραχη ιστορία του.

Στις νέες συνθήκες το Μέγαρο καλείται όχι μόνο να διατηρήσει την υψηλή ποιότητα και την έμφαση στη μουσική που χαρακτηρίζουν μέχρι σήμερα τις εκδηλώσεις του, αλλά και να ανοίξει τους χώρους και τις πύλες του στις άλλες μορφές τέχνης και στις άλλες εκφράσεις του πολιτισμού, να εμφυσήσει πνοή, να καταστεί κέντρο πολιτισμού που θα ακτινοβολεί σε ολόκληρη τη χώρα και έξω από τα σύνορά της. Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΜΜΑ, πρόεδρος του οποίου προτείνεται να είναι ο κ. Νίκος Θεοχαράκης, Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, αναλαμβάνει δύσκολο αλλά ζωογόνο έργο.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και ο Υπουργός προσωπικά θέλουν να ευχαριστήσουν όλους τους συντελεστές του ΟΜΜΑ, όπως και τους εργαζομένους του Μεγάρου, για τη συμβολή τους στις άψογες, μολονότι κοπιώδεις, διαδικασίες που οδήγησαν στο σημερινό αποτέλεσμα. Ιδιαίτερα θέλουν να ευχαριστήσουν τον κ. Γιάννη Μάνο, πρόεδρο του Δ.Σ. του ΟΜΜΑ, όχι μόνο γιατί διατήρησε την παρουσία του Μεγάρου σε δύσκολες συνθήκες, ενισχύοντας μάλιστα και διαφοροποιώντας γόνιμα τις παρεμβάσεις του, αλλά και γιατί συνέβαλε ποικιλότροπα και καθοριστικά στην αίσια ολοκλήρωση μιας ολόκληρης πορείας", αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σύμπραξη ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ για την 'κρατικοποίηση' του Μεγάρου Μουσικής

Με τροπολογία στη Βουλή κρατικοποιείται το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

SHARE:

24Media Network