Ο Guardian για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα

Ο Guardian για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα
Γλυπτά στο Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου AP Photo/Matt Dunham

Εκτενές άρθρο ανταποκρίτριας του Guardian στην Ελλάδα για τα Γλυπτά του Παρθενώνα. "Η αίθουσα του Μουσείου της Ακρόπολης είναι το τέλειο αντίδοτο στη σκοτεινή αίθουσα του Βρετανικού Μουσείου".

Μία δήλωση της Λίνας Μενδώνη από συνέντευξή της στα “Νέα” χρησιμοποιεί ο Guardian και συγκεκριμένα η απεσταλμένη του κορυφαίου βρετανικού Μέσου στη χώρα μας, Ελένα Σμιθ για το εκτενές άρθρο-ρεπορτάζ που ρίχνει φως στην υπόθεση της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στη χώρα μας.

Η ατάκα “Προϊόν κλοπής” της Υπουργού Πολιτισμού συνοδεύει το “Η Ελλάδα ζητά από τη Μεγάλη Βρετανία να επιστρέψει τα Γλυπτά του Παρθενώνα” και μαζί αποτελούν τον τίτλο του συγκεκριμένου άρθρου που κάνει μεγάλη αναφορά στο θέμα, με αφορμή και τη συμπλήρωση 11 χρόνων του Μουσείου της Ακρόπολης. Σημαντική αναφορά με διθυραμβικά σχόλια γίνεται και στο Μουσείο, το οποίο όπως γράφει η ρεπόρτερ “η γκαλερί στον τελευταίο όροφο είναι το τέλειο αντίδοτο στη σκοτεινή γκαλερί του Βρετανικού μουσείου”.

Η κορυφαία βρετανική ιστοσελίδα επικαλείται δημοσκοπήσεις της χώρας που ζητούν την επιστροφή των Γλυπτών στην Αθήνα, ενώ αναφέρει αξιόπιστες κυβερνητικές πηγές οι οποίες “δεν έχουν αποκλείσει την πίεση της ΕΕ για την επιστροφή των γλυπτών, ως μέρος της συμφωνίας για το Brexit”. Μάλιστα, το άρθρο δείχνει να τάσσεται υπέρ της Ελλάδας, τόσο με την επίκληση στα λόγια της Λίνας Μενδώνη και στα εγκωμιαστικά σχόλια στο Μουσείο της Ακρόπολης, όσο και στα λόγια του διευθυντή του Βρετανικού Μουσείου που είχε χαρακτηρίσει την απομάκρυνση των Γλυπτών από την Ελλάδα ως “δημιουργική πράξη”, λίγο πριν η ιστοσελίδα κάνει τη σύγκριση ανάμεσα στο Μουσείο της Ακρόπολης και τη “σκοτεινή αίθουσα” του Βρετανικού Μουσείου.

Τέλος, αναφορά γίνεται και στη στάση του Μπόρις Τζόνσον που “αν και κλασικιστής”, παραμένει “υπέρμαχος της παραμονής των Γλυπτών στο Λονδίνο”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα