Στα Προπύλαια οι καλλιτέχνες για μόνιμα μέτρα στήριξης

Στα Προπύλαια οι καλλιτέχνες για μόνιμα μέτρα στήριξης
Παγκαλλιτεχνική κινητοποίηση Eurokinissi

Συλλαλητήριο και πορεία πραγματοποίησαν καλλιτέχνες στα Προπύλαια - Ζητούν σταθερά μέτρα στήριξης για την πανδημία.

Παν-καλλιτεχνική κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε από τις 12:00 το μεσημέρι στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών με τήρηση όλων των μέτρων κατά της πανδημίας.

Ο κλάδος του πολιτισμού πλήττεται σημαντικά τόσο από την πλήρη παύση των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων εδώ και ένα χρόνο λόγω της πανδημίας και την απουσία οικονομικής στήριξης από το κράτος, όσο και από την επερχόμενη ενσωμάτωση τροποποιημένης Ευρωπαϊκής Οδηγίας στο “νομοσχέδιο Λιβάνιου – πρώην Πέτσα”, η οποία ανοίγει “κερκόπορτα” λογοκρισίας και διώξεων.

Παγκαλλιτεχνική κινητοποίηση Eurokinissi

Στο κάλεσμά της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος-Ακροάματος (ΠΟΘΑ) σημειώνει ότι «είναι αδιανόητο και υποτιμητικό να εξαναγκάζονται κάθε μήνα να πιέζουν με κάθε τρόπο την κυβέρνηση να πράξει ως οφείλει».

Καταγράφοντας την κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι άνθρωποι του Πολιτισμού, η ΠΟΘΑ σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Είναι αδιανόητο και υποτιμητικό, οι εργαζόμενοι στο χώρο του Πολιτισμού να εξαναγκαζόμαστε κάθε μήνα να πιέζουμε με κάθε τρόπο την Κυβέρνηση να πράξουν ως οφείλουν και να συνεχίσουν να στηρίζουν τον χώρο μας, όταν γνωρίζουν πολύ καλά ότι παραμένει κλειστός με δική τους απόφαση. Να τους υποδεικνύουμε τη δουλειά τους και να πρέπει κάθε φορά να αποδεικνύουμε τα αυτονόητα. Να περιγράφουμε την κατάσταση, να οργανώνουμε δίκτυα και δομές αλληλεγγύης, για να αντιληφθούν το αποτέλεσμα της πολιτικής τους».

Παγκαλλιτεχνική κινητοποίηση Eurokinissi

Επισημαίνει ότι οι εργαζόμενοι στο χώρο μας «επιβιώνουν μόνο με το επίδομα ειδικού σκοπού που καταβάλλεται μετά από αγώνες και με μεγάλη καθυστέρηση, αφού στα μέσα Φεβρουαρίου εξοφλούνται οι δόσεις Νοεμβρίου Δεκεμβρίου. Όλα τα υγειονομικά δεδομένα δείχνουν πως η αναστολή δραστηριοτήτων θα υφίσταται το πιθανότερο μέχρι και την άνοιξη».

«Για μια ακόμη φορά βρισκόμαστε ενώπιον της έλλειψης ολοκληρωμένου σχεδίου για την κάλυψη των ανθρώπων του Πολιτισμού», αναφέρει επίσης.

Οι καλλιτέχνες διεκδικούν τα εξής:

● Να οριστεί άμεσα ως περίοδος ισχύος των μέτρων στήριξης όλη η περίοδος της καραντίνας και μέχρι να αρθούν οι επιπτώσεις στον κλάδο τους.

Παγκαλλιτεχνική κινητοποίηση Eurokinissi

● Πίστωση στους λογαριασμούς των δικαιούχων στην αρχή κάθε μήνα, σύνδεση όλων των επιδοτούμενων μέσω μητρώου με τα μέτρα στήριξης που ισχύουν για τους εργαζόμενους όλων των υπόλοιπων κατηγοριών (επιδότηση ενοικίου, αναστολή πληρωμής παντός είδους ληξιπρόθεσμων οφειλών, καθώς και απαγόρευση διακοπής ρεύματος, τηλεφωνίας και εξώσεων).

Παγκαλλιτεχνική κινητοποίηση Eurokinissi

● Αναδρομική καταβολή του επιδόματος για τους μήνες Σεπτέμβριο – Οκτώβριο στους εγγεγραμμένους στο μητρώο και για όσους η επιδότηση ανεργίας λήγει, χωρίς πλήρη κάλυψη, μέσα στη διάρκεια ενός μήνα.

Παγκαλλιτεχνική κινητοποίηση Eurokinissi

● Διαγραφή χρεών προς Eφορία, τράπεζες, ΔΕΚΟ για το διάστημα εφαρμογής των μέτρων και για όσους αποδεδειγμένα βρίσκονται σε αδυναμία να πληρώσουν.

Παγκαλλιτεχνική κινητοποίηση Eurokinissi

● Διασφάλιση δωρεάν τεστ για την ασφαλή διεξαγωγή προβών που γίνονται αυτή την περίοδο.

Παγκαλλιτεχνική κινητοποίηση Eurokinissi

● Δημιουργία κωδικών ασφάλισης στον ΕΦΚΑ για τους τεχνικούς στον κλάδο του Θεάματος, με περιγραφή του επαγγέλματος στις ειδικότητες που δεν υπάρχουν.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα