Ημερολόγιο Pirelli: Η Ναόμι Κάμπελ σταμάτησε τον χρόνο

Διαβάζεται σε 5'
Η Naomi Campbell στο ημερολόγιο της Pirelli
Η Naomi Campbell στο ημερολόγιο της Pirelli The Pirelli Calendar Prince Gyasi

To Ημερολόγιο της Pirelli συμπληρώνει 60 χρόνια πορείας με μια έκδοση που θα θυμόμαστε για καιρό.

Εδώ και δεκαετίες η επετειακή έκδοση του ημερολογίου της Pirelli, γνωστό ως The Cal, αποτελεί ένα από τα γεγονότα που περιμένουμε όλοι για να κλείσει η χρονιά. Για να τιμήσει την 50η έκδοσή του, το The Cal επέλεξε τον εικαστικό Prince Gyasi για να φωτογραφίσει και να σχεδιάσει το φετινό ημερολόγιο το οποίο περιλαμβάνει εμβληματικές προσωπικότητες όπως η σούπερ σταρ Naomi Campbell, η Teyana Taylor, η Angela Bassett, η ποιήτρια και ακτιβίστρια Amanda Gorman, η “Βασίλισσα των Afrobeats” Tiwa Savage, η συγγραφέας Margot Lee Shetterly και άλλοι.

Ο 28χρονος Gyasi, ο οποίος κατάγεται από την Γκάνα, θέλει να αποτίσει φόρο τιμής σε είδωλά του και σε πρόσωπα που κατά τη γνώμη του σημαδεύουν την εποχή τους. Παράλληλα, μέσα από το έργο του τιμά και την καταγωγή του. “Περνούσα χρόνο στο σκοτεινό δωμάτιο με τη μητέρα μου που ήταν φωτογράφος, για να δω πώς δουλεύει” λέει, αναφέροντας πως ασπάζεται μια διεπιστημονική προσέγγιση στην τέχνη, έχοντας ως υπόβαθρό του τη γλυπτική και τη λογοτεχνία, μεταξύ άλλων. Η φωτογράφιση του The Cal αλλά και το casting, έλαβαν χώρα τόσο στην Γκάνα όσο και στο Λονδίνο. “Ήθελα κάποια από τα πρόσωπα που μου πόζαραν και δεν είχαν πάει ποτέ στη Γκάνα, να αισθανθούν το μέρος αυτό και να καταλάβουν γιατί είμαι αυτό που είμαι”. Ο καλλιτέχνης ελπίζει επίσης η νέα έκδοση του ημερολογίου να γίνει διαχρονική, αναδεικνύοντας τη ζωτικότητα και την εκφραστικότητα της παγκόσμιας μαύρης κοινότητας.

“Το μήνυμά μου είναι πως για να φτάσεις εκεί που θες, πρέπει να έχεις βοήθεια. Με τον εγωισμό έχεις “ταβάνι”. Ο καθένας έχει τη φωνή του αλλά για να κάνει τη φωνή του να ακουστεί πρέπει να προσπαθήσει να ακολουθήσει κάποιον που έχει ως παράδειγμα. Και μετά, να είναι ο εαυτός του. Πρέπει να βρεις τη δική σου φωνή και να μιλάς με όσα σου έχει δώσει ο Θεός”, αναφέρει για την έκδοση του ημερολογίου της Pirelli.

Για τη Campbell ο δημιουργός λέει: “Όταν βλέπεις πρόσωπα σαν τη Naomi καταλαβαίνεις πως ο χρόνος μπορεί να σταματήσει. Δεν είναι της γενιάς μου αλλά είναι icon της γενιάς μου. Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο όταν είσαι πραγματικά δοσμένος στη δουλειά και τα πιστεύω σου”. “Θέλω να πω στον κόσμο πως όλοι μπορούν να πραγματοποιήσουν όσα επιθυμούν αν πιστεύουν στο μυαλό τους και επιμένουν. Όλοι όσοι φωτογράφισα πιστεύουν στις δυνάμεις τους, αναγνωρίζουν τις ικανότητές τους και το πώς προσδιορίζονται στον κόσμο. Αυτό σημαίνει να γίνεσαι “άχρονος”. Διαχρονικός. Να αναπτύσσεις το ταλέντο σου με έναν τρόπο διαχρονικό έξω από τα στεγανά της ηλικίας, της δόξας και του χρήματος. Ακόμα κι αν δεν είσαι πάντα στο κέντρο της προσοχής, μπορείς να στρέψεις την προσοχή πάνω σου με τη δουλειά σου, κάνοντας κάτι διαφορετικό και τελικά εμπνέοντας κι άλλους ανθρώπους για να προσπαθήσουν κόντρα στις δυσκολίες”.

“Αυτό το project είναι για τον χρόνο αλλά και ενάντια στον χρόνο. Είναι ένας εορτασμός των ανθρώπων που ακολουθούν το δικό τους μονοπάτι έξω από τα όρια”, αναφέρει ακόμη ο Prince Gyasi σε ένα προσωπικό μανιφέστο που συνοδεύει την έκδοση.

Δείτε φωτογραφίες από το ημερολόγιο της Pirelli, παρακάτω

AMANDA GORMAN & MARGOT LEE SHETTERLY ΣΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ PIRELLI
AMANDA GORMAN & MARGOT LEE SHETTERLY ΣΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ PIRELLI The Pirelli Calendar Prince Gyasi
Η NAOMI CAMPBELL ΣΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ PIRELLI
Η NAOMI CAMPBELL ΣΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ PIRELLI The Pirelli Calendar Prince Gyasi
H ANGELA BASSETT ΣΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ PIRELLI
H ANGELA BASSETT ΣΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ PIRELLI The Pirelli Calendar Prince Gyasi
Ο Βασιλιάς της ιστορικής αυτοκρατορίας Asante της Δυτικής Αφρικής Otumfuo Osei Tutu II
Ο Βασιλιάς της ιστορικής αυτοκρατορίας Asante της Δυτικής Αφρικής Otumfuo Osei Tutu II The Pirelli Calendar Prince Gyasi
Ο Prince Gyasi
Ο Prince Gyasi The Pirelli Calendar Prince Gyasi
Ο Prince Gyasi σε μικρή ηλικία
Ο Prince Gyasi σε μικρή ηλικία The Pirelli Calendar Prince Gyasi

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα