Κι άλλες αναβολές κι αναστολές παραστάσεων λόγω πανδημίας

Κι άλλες αναβολές κι αναστολές παραστάσεων λόγω πανδημίας
Από το πολυμεσικό έργο του Ρομέν Γαβρά, "Gener8ion", που ήδη πήρε αναβολή ΡΗ

Τα αυξημένα κρούσματα και η απροθυμία των θεατών να βγουν φέρνουν τις πρώτες ανακατατάξεις στον χώρο των θεατρικών και μουσικών παραστάσεων.

Υποτίθεται, βέβαια, ότι τα πράγματα βαίνουν κάπως καλά –πληθαίνουν οι φωνές ειδικών, ας πούμε, που κάπου στο βάθος βλέπουν το τέλος της πανδημίας. Δυστυχώς, παρόμοια αισιοδοξία δεν καταγράφεται στην καθημερινή ζωή, όπου τα κρούσματα βρίθουν ανακόπτοντας έτσι την οικονομική δραστηριότητα αρκετών κλάδων.

Ο χώρος του θεάτρου, που καίτοι δεν έχει πληγεί σαν τη ζωντανή μουσική, λόγου χάρη, αντιμετωπίζει ξεκάθαρα μείζον πρόβλημα με την πανδημία, ήδη αισθάνεται τις συνέπειες της αυξημένης μεταδότικότητας της παραλλαγής Όμικρον. Μετά τον Θείο Βάνια του Δημήτρη Καραντζά στο θέατρο Προσκήνιο και τις παραστάσεις της Έλενας Μαυρίδου στο Θέατρο Χώρος, ακολουθούν οι επόμενες ανακοινώσεις αναβολών σε θεατρικές παραστάσεις που υπό κανονικές συνθήκες θα παίζονταν σε αθηναϊκές σκηνές.

«Terror», Θέατρο Αθηνών

ΡΗ

Το διαδραστικό δικαστικό θρίλερ «Terror» του Γερμανού Φέρντιναντ φον Σίραχ βάζει τους θεατές στην θέση των ενόρκων καλώντας τους να αποφασίσουν για την ετυμηγορία του δικαστηρίου που εξετάζει την αυτόβουλη απόφαση πιλότου της πολεμικής αεροπορίας της Γερμανίας να καταρρίψει ένα αεροσκάφος υπό αεροπειρατεία με 164 επιβάτες, πριν αυτό καταπέσει σε ποδοσφαιρικό γήπεδο με 70.000 θεατές.

Αυτήν την περίοδο, όμως, η τελική ετυμηγορία είναι του κορονοϊού… Η παράσταση «Terror», σε σκηνοθεσία Γιώργου Οικονόμου με πρωταγωνιστές τους Μαρίνα Ασλάνογλου, Βασίλη Παλαιολόγο, και Μιχάλη Αλικάκο, η οποία παιζόταν Δευτερότριτα και Κυριακές στο Θέατρο Αθηνών (210-3312343), αναστέλλει μέχρι νεωτέρας τις παραστάσεις της. Όπως τονίζουν στην ανακοίνωσή τους οι παραγωγοί, ηθοποιοί και συντελεστές του έργου, «με αίσθημα ευθύνης αποφασίζουν, παρά τη μεγάλη καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία του εγχειρήματος, να αναστείλουν προσωρινά τις παραστάσεις του έργου, με σκοπό την προστασία της υγείας θεατών και εργαζομένων. Οι νέες ημερομηνίες θα ανακοινωθούν το προσεχές διάστημα.»

«Αφανισμός», Θέατρο Σφενδόνη

ΡΗ

Η πολυαναμενόμενη ανάγνωση που επιφύλαξε η Άννα Κοκκίνου στο εμβληματικό τελευταίο μυθιστόρημα του Τόμας Μπερνχαρντ, «Αφανισμός», ήταν προγραμματισμένη να σηκώσει αυλαία στις 14 Ιανουαρίου για έναν μήνα παραστάσεων. Ε, δεν θα ξεκινήσουν οι παραστάσεις. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου, «
λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί με την πανδημία η έναρξη των παραστάσεων του έργου “Αφανισμός” που σκηνοθετεί και ερμηνεύει η Άννα Κοκκίνου, μεταφέρεται για την άνοιξη».

Η παράσταση, σε σκηνοθεσία Άννας Κοκκίνου θα ανέβαινε (και θα ανέβει) στο Θέατρο Σφενδόνη (6945054160) με ερμηνευτές την ίδια και τον Δημήτρη Καλακίδη. Εν αναμονή, λοιπόν, αυτής της θεατρικής εκδοχής του «Αφανισμού», της πνευματικής διαθήκης του συγγραφέα που αποτελεί έναν αντιφατικό, αδυσώπητο μονόλογο του ήρωα, ο οποίος μόλις έχει πληροφορηθεί τον θάνατο των γονιών και του αδελφού του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα… Το έργο διαρκεί μέχρι την κηδεία.

«Ο θάνατος και η κόρη», Θέατρο 104

ΡΗ

Το δημοφιλές ψυχολογικό θρίλερ του 79χρονου Αργεντινο-Χιλιανού Άριελ Ντόρφμαν, γραμμένο το 1990 αλλά τοποθετημένο αφηγηματικά την περίοδο της μεταπολίτευσης στην Χιλή, αμέσως μετά τη δικτατορία του Πινοτσέτ, έγινε ευρέως γνωστό από την κινηματογραφική του μεταφορά το 1994 σε σκηνοθεσία του Ρομάν Πολάνσκι, με την Σιγκούρνι Γουίβερ, τον Μπεν Κίνγκσλεϊ και τον Στούαρτ Γουίλσον.

Το βραβευμένο με Ολιβιέ έργο, το οποίο θέτει υπαρξιακά ερωτήματα για την λειτουργία της δικαιοσύνης και της αυτοδικίας, για την αξία της συγχώρεσης και της εκδίκησης, παιζόταν στο Θέατρο 104 (210-3455020) σε σκηνοθεσία Θάλειας Γρίβα, με τους Κωνσταντίνο Δανίκα, Σίσσυ Μαράθου και Στράτο Σωπύλη να ερμηνεύουν τους τρεις ρόλους του έργου. Αναστέλλονται κι εδώ οι παραστάσεις λόγω κορονοσυνθηκών, αναμένονται νέες ημερομηνίες.

«Gener8ion», Μάντρα και Onassis Ready

ΡΗ

Ο κορωνοϊός και οι παραλλαγές του αναχαίτισαν την πορεία και του φουτουριστικού οπτικοακουστικού πρότζεκτ, που θα παρουσίαζαν σε παγκόσμια πρώτη ο Ρομέν Γαβράς και ο Surkin σε συμπαραγωγή του Onassis Culture και της Iconoclast. Ο σκηνοθέτης που έχει υπογράψει ανατρεπτικά βιντεοκλίπ, και ο ντιτζέι-παραγωγός συνεργάστηκαν στο
«Gener8ion»
, ετοιμάζοντας τρεις πολυμεσικές ποπ βιντεοεγκαταστάσεις σε τρία διαφορετικά σημεία της πόλης που ανήκουν στο Ίδρυμα Ωνάση.

Από την Στέγη, στην Μάντρα της Διονυσίου Αρεοπαγίτου και από εκεί στο Onassis Ready στου Ρέντη, το «Gener8ion» προσκαλεί σε ένα οπτικοακουστικό ταξίδι στο 2034, στην διάρκεια του οποίου παρελαύνουν μπρος στα μάτια του θεατή σέρφερ, αντάρτες και χολιγουντιανοί ηθοποιοί, όπως η άπαιχτη Σαρλίζ Θερόν… Θα το βλέπαμε από 15 Ιανουαρίου μέχρι 27 Φεβρουαρίου, αλλά τα πλάνα άλλαξαν. Στο δελτίο Τύπου διευκρινίζεται πως ο νέος χρόνος τέλεσης του ιβέντ θα ανακοινωθεί σύντομα.

BIJOUX DE KANT

Η bijoux de kant μίλα απροκάλυπτα για τη σκληρότητα της καθημερινότητας, τη συγκάλυψη της συναισθηματικής παθογένειας, τις στερεοτυπικές αντιλήψεις και τη στοχοποίηση του διαφορετικού. Konstantinos Skourletis

Η ομάδα BIJOUX DE KANT αποφάσισε να αναβάλει την προγραμματισμένη, για την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου, πρεμιέρα του νέου έργου του Δημήτρη Δημητριάδη «Η αλήθεια είναι» που σκηνοθετεί ο Γιάννης Σκουρλέτης. Σύντομα, θα υπάρξει ανακοίνωση με τις νέες ημερομηνίες των παραστάσεων.

Η παράσταση, που θα παρουσιαστεί στο Faust, επιχειρεί μια κατάβαση σε μια σκοτεινή πλευρά της ανθρώπινης ύπαρξης που βρίσκεται δίπλα μας και αναπαράγει στερεότυπα που αντιμάχονται κάθε διαφορετικότητα και «παρέκκλιση». Παίζουν: Μαρία Παρασύρη, Χάρης Χαραλάμπους-Καζέπης και ο Δημήτρης Παγώνης.

Συναυλίες Παύλου Παυλίδη

Λόγω της επιβαρυμένης επιδημιολογικής κατάστασης οι προγραμματισμένες συναυλίες του Παύλου Παυλίδη με τους Hotel Alaska για τον μήνα Ιανουάριο αναβάλλονται. Θα ακολουθήσουν πολύ σύντομα ανακοινώσεις για τον επαναπρογραμματισμό των συναυλιών αυτών σε νέες ημερομηνίες που οι συνθήκες θα το επιτρέπουν. Οι κάτοχοι των εισιτηρίων θα μπορούν να επιλέξουν μια από τις νέες ημερομηνίες ώστε να μεταφερθούν τα εισιτήριά τους.

Οι συναυλίες που αναβάλλονται είναι: Παύλος Παυλίδης & Hotel Alaska live | Block33 – Θεσσαλονίκη | Παρασκευή 14/1/Παύλος Παυλίδης & Hotel Alaska | Lab Art (Βόλος) | Σάββατο 15/1/Παύλος Παύλιδης & Hotel Alaska Live at Gagarin 205 | Παρασκευή 21/1/Παύλος Παύλιδης & Hotel Alaska Live at Gagarin 205 | Σάββατο 22/1/Παύλος Παυλίδης & Hotel Alaska live | Block33 – Θεσσαλονίκη | Σάββατο 29/1

Εθνική Λυρική Σκηνή

Με δεδομένες τις αρρυθμίες που προκαλεί η εκτεταμένη εξάπλωση του κορονοϊού και με στόχο την προστασία του κοινού και των εργαζομένων της, η Εθνική Λυρική Σκηνή ανακοίνωσε τις ακόλουθες αλλαγές στον προγραμματισμό της Αίθουσας Σταύρος Νιάρχος και της Εναλλακτικής Σκηνής:

  • Η πρεμιέρα της παραγωγής Αντρέα Σενιέ μεταφέρεται και θα πραγματοποιηθεί στις 29 Ιανουαρίου. Θα ακολουθήσουν παραστάσεις στις 6, 10, 13 Φεβρουαρίου στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος.
  • Η παραγωγή του Μπαλέτου της ΕΛΣ Human Behaviour, η οποία ήταν προγραμματισμένη για το διάστημα από 21 έως 30 Ιανουαρίου στην Εναλλακτική Σκηνή, αναστέλλεται.
  • Οι προγραμματισμένες για τις 4 και 5 Μαρτίου στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος συναυλίες με τίτλο Τα τραγούδια του Αγώνα αναστέλλονται.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα