Πέθανε η Μαρίνα Καραγάτση- Ήταν κόρη του Μ. Καραγάτση

Διαβάζεται σε 2'
Η Μαρίνα Καραγάτση
Η Μαρίνα Καραγάτση EUROKINISSI

Έφυγε από τη ζωή η Μαρίνα Καραγάτση σε ηλικία 88 ετών. Ήταν κόρη του συγγραφέα Μ. Καραγάτση, της ζωγράφου Νίκης Καραγάτση και μητέρα του ηθοποιού και σκηνοθέτη Δημήτρη Τάρλοου.

Πέθανε σε ηλικία 88 ετών η Μαρίνα Καραγάτση, συγγραφέας και κόρη του συγγραφέα Μ. Καραγάτση και της ζωγράφου Νίκης Καραγάτση. Ήταν μητέρα του ηθοποιού και σκηνοθέτη Δημήτρη Τάρλοου.

Το θέατρο Πορεία την αποχαιρέτησε με εξόχως συγκινητικό τρόπο, γράφοντας:

«Τώρα που τελείωσα το γράψιμο θα πάω μια στιγμή να πλύνω τα χέρια μου κι έπειτα έρχομαι αμέσως. Να με περιμένετε. Δεν θα αργήσω.»
Μαρίνα

“Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετούμε την πολυαγαπημένη μας μητέρα, γιαγιά, φίλη, συνεργάτιδα, Μαρίνα Καραγάτση. Η Μαρίνα των στίχων του Οδυσσέα Ελύτη, το ανέμελο κορίτσι με τα μελαγχολικά μάτια στις φωτογραφίες του Ανδρέα Εμπειρίκου, το «Ευχαριστημένο» της Άνδρου, που μεγάλωσε στη σκιά του Μ. Καραγάτση, η γυναίκα που έζησε ελεύθερα τη ζωή της, έφυγε σήμερα το πρωί έχοντας στο πλάι της τις τελευταίες ημέρες της όλη την οικογένειά της.
Η Μαρίνα άφηνε ανεξίτηλη την παρουσία της σε κάθε ομήγυρη με τις πολύτιμες γνώσεις της, τις γλαφυρές διηγήσεις της, το διαπεραστικό βλέμμα της, τον απερίφραστο σχολιασμό της, την αδιαπραγμάτευτη στάση της.
Από σήμερα η Μαρίνα θα αναπαύεται στο «αυλιδάκι» του ουρανού, εκεί που την περιμένουν οι γονείς, η γιαγιά της και η λατρεμένη της Λασκαρώ.
Αντίο Μαρίνα.

Ποια ήταν η Μαρίνα Καραγάτση

Η Μαρίνα Καραγάτση
Η Μαρίνα Καραγάτση EUROKINISSI

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1936. Σπούδασε ιστορία και αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ασχολήθηκε κυρίως με τη λαϊκή λιθογλυπτική της Άνδρου (“Λίθινες εικόνες της Άνδρου”, 1990, “Μαρμάρινα τέμπλα στην Άνδρο τον 19ο αιώνα”, 1993, “Κτητορικές πλάκες της Άνδρου”, 1996). Το μυθιστόρημά της “Ευχαριστημένο” διασκευάστηκε και ανέβηκε με μεγάλη επιτυχία στο θέατρο Πορεία σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου.

Ήταν κόρη του συγγραφέα Μ. Καραγάτση και της ζωγράφου Νίκης Καραγάτση. Έχει έναν γιό, τον ηθοποιό Δημήτρη Τάρλοου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα