Μαριάντα Πιερίδη: Θύμα άγριου bullying ο γιος της – Η καταγγελία της τραγουδίστριας

Διαβάζεται σε 4'
pieridi
Μαριάντα Πιερίδη [email protected]

Θύμα bullying ο γιος της Μαριάντας Πιερίδη, με την τραγουδίστρια να ξεσπά μέσω των social media και να καταγγέλλει τα περιστατικά εκφοβισμού που βιώνει το παιδί της.

Σε μία σοβαρή καταγγελία προχώρησε η Μαριάντα Πιερίδη και με μία σειρά οργισμένων αναρτήσεων στον λογαριασμό της στο Instagram αποκάλυψε πως ο γιος της υφίσταται διαρκές bullying στο σχολείο, με τις επιθέσεις που δέχεται από τους συμμαθητές του να είναι σε ορισμένες περιπτώσεις ιδιαίτερα σκληρές και να απειλούν ακόμη και τη ζωή του.

Φανερά οργισμένη και με την αγωνία και τον θυμό ζωγραφισμένα στο πρόσωπό της, η Μαριάντα Πιερίδη μοιράστηκε όσα βιώνει ο γιος της τα τελευταία χρόνια και συγκεκριμένα από την Α’ Δημοτικού, με πρώτο και σοβαρό θέμα που αντιμετώπισε ήταν όταν συμμαθητές του γιου της του κάρφωσαν ένα μολύβι στον κρόταφο.

“Καλημέρα σε όλους και όλες. Γιατί κάνω αυτό το story; Θέλω την άποψή σας για κάτι που αντιμετωπίζω από την Α’ Δημοτικού που ξεκίνησε ο μικρός σε ένα αρκετά καλό, τουλάχιστον στο παρελθόν υπήρξε εξαιρετικό σχολείο. Αντιμετωπίζω πολύ σοβαρό θέμα bullying. Από την Α’ Δημοτικού. Φανταστείτε ότι το πρώτο σοβαρό θέμα που αντιμετώπισα ήταν μολύβι στον κρόταφο, μέσα στο κρέας. Ένα από όλα ήταν αυτό και στη συνέχεια υπήρξαν κλωτσιές στα μούτρα, ο παππούς του τον είδε να είναι ξαπλωμένος στο προαύλιο και να τον κλωτσάει το συγκεκριμένο παιδάκι στην κοιλιά επανειλημμένα, χωρίς λόγο, έπαιζαν μπάσκετ φανταστείτε. Απλά για να πάρει τη μπάλα θεώρησε ότι πρέπει να κάνει αυτό”, είπε αρχικά η τραγουδίστρια, η οποία ζήτησε την άποψη των διαδικτυακών της φίλων για το πώς να χειριστεί το συγκεκριμένο θέμα.

Η Μαριάντα Πιερίδη στη συνέχεια ανέφερε πως μία από τις ενέργειες που έκανε ήταν να στείλει το παιδί της, όταν εκείνο βρισκόταν στη Β’ Δημοτικού, “σε μια σχολή για να μάθει να αμύνεται. Είχα εξηγήσει σε έναν εξαιρετικό δάσκαλο τι συμβαίνει γιατί είχα απηυδήσει, δεν ήξερε το παιδάκι από που του έρχεται και αντί να αμυνθεί, μαζευόταν και καθόταν και τις ‘έτρωγε’. Έχει μαζέψει πάρα πολλά μέσα του, δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να συμβαίνει αυτό στα παιδιά μας. Να μαζέψω δηλαδή εγώ τα ψυχολογικά του άλλου παιδιού. Για ποιον λόγο να το ζω αυτό το έργο; Για ποιον λόγο να το ζω;”.

Σε άλλο instastory η Μαριάντα Πιερίδη απαρίθμησε όσα μπορεί να κάνει ένα σχολείο όταν υπάρχουν περιστατικά bullying μεταξύ των μαθητών, που όπως σχολίασε, είναι περιορισμένα.

“Είναι να κάνουν τηλέφωνα στους γονείς ή στον γονέα, είναι αν γίνεται συνεχώς να παρακαλέσουν, να ζητήσουν από τους γονείς να πάνε το παιδί σε κάποιον να το βοηθήσει… Από κει και πέρα, αυτό που θέλω εγώ να καταλάβω είναι γιατί να πρέπει να αντιμετωπίσει το δικό μου το παιδί ό,τι έχει μαζέψει μέσα του από τον τρόπο που ζει στο σπίτι του ένα άλλο παιδάκι; Γιατί πρέπει να αντιμετωπίσω εγώ την επιθετικότητα και όλο αυτό το νεύρο που έχει ένα άλλο παιδί. Συμπονώ, οποιοδήποτε πρόβλημα που έχει ένα παιδί στο σπίτι του και να βοηθήσω όπου μπορώ. Γιατί να αντιμετωπίζει το δικό μου παιδί αυτή την κατάσταση; Όταν ένα παιδί λοιπόν ξεκινάει και καρφώνει μολύβια στο πρόσωπο των συμμαθητών του, όταν τους κλωτσάει για να μη καθίσουν στην καρέκλα που θέλει να καθίσει εκείνο, όταν κάνει λεκτικό bullying… Είναι δυνατόν να φοβάται ένα παιδάκι να ζητήσει περισσότερες εξηγήσεις για το μάθημα στο σχολείο γιατί έχει δίπλα του ένα πλάσμα που του λέει ότι είσαι χαζός; Αυτό είναι τρομερός ψυχολογικός πόλεμος. Γιατί πρέπει να το ζω; Χθες αναγκάστηκα να πάρω μια από τις δασκάλες του παιδιού και να της πω ότι το παιδί ντρέπεται να σας ζητήσει να του δώσετε εξηγήσεις.

Έχουμε και λέμε, ψυχολογικό bullying, σωματικό bullying. Τι θα γίνει; Στην έκτη Δημοτικού θα έρθει με μαχαίρι; Aν ξεκινάει από την πρώτη Δημοτικού και καρφώνεις μολύβια στο σώμα του συμμαθητή σου, στην έκτη τι θα κάνεις; Είναι πολύ δύσκολο, πολύ άβολο. Δε ξέρω αν πρέπει να φτάσουμε στα άκρα, με αστυνομίες όπως μου λέτε κάποιοι, δεν ξέρω, να πάμε στο Υπουργείο Παιδείας; Δε ξέρω, κάτι πρέπει να γίνει και να αλλάξει, γιατί έχει αλλάξει και η ζωή μας. Δεν μπορούμε να τα αφήσουμε να γίνονται αυτά. Και μια μανούλα που μου έγραψε ‘θα συμβαίνουν αυτά’… Όχι δεν συμβαίνουν αυτά και δεν θα πρέπει να συμβαίνουν αυτά. Και θα βοηθήσουμε εμείς, εμείς οι γονείς που σκεφτόμαστε τα παιδιά μας, να σταματήσουν”, κατέληξε η τραγουδίστρια.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα