Πώς η ‘Μουρμούρα’ έκανε το ‘Μπρούσκο’ να παραμιλάει

default image

'Όχι άλλη σαπουνόπερα' δήλωσε το τηλεοπτικό κοινό το βράδυ της Δευτέρας, με την πρεμιέρα της ανανεωμένης Μουρμούρας να χτυπά υψηλές τηλεθεάσεις και να συγκεντρώνει όλο το νεανικό κοινό. Πολύ πίσω το 'Μπρούσκο' στις ηλικίες 15-44

Μια εντελώς διαφορετική φιλοσοφία τηλεοπτικού προγράμματος βλέπουμε να ξετυλίγουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί σε αυτή την έναρξη της σεζόν. Από τη μία ο ΑΝΤ1 που έχει πλημμυρίσει το πρόγραμμά του με καθημερινές δραματικές σειρές, τις λεγόμενες και σαπουνόπερες και από την άλλη ο Alpha που ενίσχυσε τη Μουρμούρα και πόνταρε σε μια σειρά από νέες κωμικές σειρές, τόσο σε καθημερινό, όσο και εβδομαδιαίο επίπεδο. Η πρώτη μονομαχία της τηλεθέασης αναδεικνύει ξεκάθαρο νικητή το κανάλι της Κάτζας, αφού οι παλιοί γνώριμοι στη μάχη του Prime Time βρέθηκαν για πρώτη φορά φέτος αντιμέτωπο.

Το ” Μην Αρχίζεις Τη Μουρμούρα” κατέγραψε ποσοστό 26,4% στο σύνολο, μπροστά από το ” Μπρούσκο” που σημείωσε τηλεθέαση 25,7%. Η εντυπωσιακή διαφορά όμως αποτυπώθηκε στους νέους και συγκεκριμένα το κοινό 15-44, όπου η κωμική σειρά του Alpha κατέγραψε 35,6%, αφήνοντας δεκάδες μονάδες πίσω τη ελληνοκυπριακή δραματική σειρά του ΑΝΤ1 που συμβιβάστηκε με ένα 16,7%.

Οι “καραμπόλες” μεταξύ των δύο καναλιών όμως ξεκίνησαν από νωρίς το απόγευμα, ενώ συνεχίσθηκαν και μετά τις 22.00, στο ίδιο μοτίβο. Έτσι, η καθημερινή κωμική σειρά “Έλα στη θέση μου” έκανε πρεμιέρα στις 20.00 με 15,6% στο σύνολο, αλλά πολύ υψηλότερα ποσοστά στις νεανικές ηλικίες (24,6%). Αντίστροφη πορεία για τα “Δίδυμα Φεγγάρια” που “έπαιζε” εκείνη την ώρα στον ANT1, που αν και κατέγραψε 27,2%, το νεανικό κοινό το έριξε στο 11,2%.

Τέλος, πρεμιέρα είχαμε και για την Ελληνοφρένεια στις 22.00, η οποία με δυνατό lead από τη Μουρμούρα κατέγραψε 16,4% στο σύνολο και 20,4% στις ηλικίες 15-44, απέναντι στο διπλό επεισόδιο μιας ακόμη δραματικής καθημερινής σειρά του ΑΝΤ1. Η σειρά “Πέντε Κλειδιά” που θα προβάλλεται από τις 16.00 στο κανάλι του Αμαρουσίου κέντρισε το ενδιαφέρον του κοινού, σε ποσοστό 25,2%, υπολειπόταν όμως και αυτή στα νεανικά κοινά, όπου βρέθηκε πίσω από τη σατιρική εκπομπή του Alpha με 18%.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα