Χάρης Βαφειάς: Τα “μυστικά” του πλοιοκτήτη του Dragons’ Den – Το ξεκίνημά του και γιατί τον φωνάζουν Harry Potter

Χάρης Βαφειάς: Τα “μυστικά” του πλοιοκτήτη του Dragons’ Den – Το ξεκίνημά του και γιατί τον φωνάζουν Harry Potter
Χάρης Βαφειάς Glomex

Ο ένας εκ των πέντε επενδυτών του "Dragon's Den", μίλησε για τον τρόπο που μπήκε στο χρηματιστήριο, τις επιχειρηματικές ιδέες που του άρεσαν στο project, αλλά και τον λόγο που φοράει γυαλιά ηλίου στην εκπομπή.

Καλεσμένος στην εκπομπή “The 2night show” βρέθηκε τη Δευτέρα (30/01) ο Χάρης Βαφειάς, ο πλοιοκτήτης της νέας εκπομπής του ΑΝΤ1 με τίτλο “Dragon’s Den”, η οποία ασχολείται με την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις.

Μιλώντας στον Γρηγόρη Αρναούτογλου για το πώς του φάνηκε το πρώτο επεισόδιο της εκπομπής και η τηλεόραση γενικότερα, είπε:Βγαίνω πιο σκληρός από ό,τι είμαι κανονικά. Ωστόσο, νόμιζα ότι θα είμαι ο πιο σκληρός από τους κριτές και τελικά δεν είμαι. Άμα δεν είσαι ο πιο σκληρός, είσαι οκ.”

“Λόγω του χρηματιστηρίου κλπ, μιλάω αρκετά στα μέσα, έξω όχι στην Ελλάδα. Το όλο concept και το όλο γύρισμα ήταν πάρα πολύ ωραίο. Είχαμε μια ομάδα που ήταν πολύ αφοσιωμένη στους πέντε κριτές, μας πρόσεχαν πολύ. Επίσης, έκαναν έναν πολύ καλό φιλτράρισμα στους ανθρώπους που θα έρθουν. Είχαμε ένα 70 με 75% καλών επιχειρηματικών ιδεών, δεν το περίμενα για την Ελλάδα που είναι μικρή χώρα. Ουσιαστικά βάζεις χρήματα και βοηθάς νέες εταιρείες να μεγαλώσουν και να γίνουν καλύτερες, γι’ αυτό είπα το ναι“, συμπλήρωσε.

Χάρης Βαφειάς: Το ξεκίνημά του

Αναφερόμενος στην οικογένειά του και το ξεκίνημα της καριέρας του, ο Χάρης Βαφειάς περιέγραψε: Ίσως κληρονόμησα το δαιμόνιο του παππού μου που ξεκίνησε από τη Χίο και πήγε στην Αργεντινή χωρίς να ξέρει τη γλώσσα ούτε να έχει τα χρήματα. Όποιος τολμάει έχει μεγάλες πιθανότητες να κερδίσει”.

Όταν ήμουν μικρός με έστελνε ο πατέρας μου με το τρένο στη ναυτιλιακή για να δω πώς πάει κάθε μέρα ο κόσμος στη δουλειά του. Ήθελε να δω πως δεν πάνε με λιμουζίνα. Στα 17 με έστειλε στην Κίνα σε ένα ναυπηγείο να πάω να παζαρέψω τον λογαριασμό ενός καραβιού μας”, πρόσθεσε.

Ο Χάρης Βαφειάς εξομολογήθηκε, επίσης:Όταν μπήκα στη δουλειά του αερίου 04, έλεγαν ότι πάω να διαλύσω την εταιρεία του πατέρα μου και ότι παίρνω τρελά ρίσκα. Εγώ, όμως, επέμεινα και τελικά με αυτή την εταιρεία μπήκα στο χρηματιστήριο. Τώρα είναι της μόδας το αέριο. Τότε δεν ασχολιόταν κανείς, αλλά παρόλα αυτά δεν ήθελαν έναν νέο παίκτη μέσα στα πόδια τους”.

Επίσης, ο Χάρης Βαφειάς αποκάλυψε γιατί φοράει γυαλιά ηλίου στην εκπομπή λέγοντας: Τα γυαλιά έχουν σχέση με το Dragon’s, γιατί έχουν σχέση με μια εταιρεία του Dragon’s. Αλλά δεν μπορώ να πω παραπάνω, γιατί δεν έχουν παίξει τα επεισόδια. Όταν τα δείξει, θα καταλάβετε”.

Όσο για τον λόγο που τον φωνάζουν Harry Potter οι Αμερικανοί, ανέφερε: Επειδή όταν έβαλα την εταιρεία μου στο χρηματιστήριο ήμουν πολύ μικρός, μάλλον γι’ αυτό τον λόγο”.

Τέλος, ο πλοιοκτήτης του “Dragon’s Den”, δήλωσε για τις ιδέες που του άρεσαν στην εκπομπή: “Παρόλο που ίσως είμαι ο μικρότερος από τους κριτές του “Dragons’ Den” και θα έπρεπε να είμαι ο πιο μοντέρνος και να μου αρέσουν οι πολύ high-tech ιδέες, δεν είμαι έτσι. Μου αρέσουν οι παραδοσιακές εταιρείες. Οτιδήποτε ήταν χειροπιαστό και κατανοητό μου άρεσε πολύ”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα