Φωτίδης: Γι’ αυτό αποσύρθηκε ο Χρήστος Πολίτης μετά τη “Λάμψη” του Φώσκολου

Φωτίδης: Γι’ αυτό αποσύρθηκε ο Χρήστος Πολίτης μετά τη “Λάμψη” του Φώσκολου
Ο Χρήστος Φωτίδης στο "The 2night show" Glomex

Ο γνωστός ηθοποιός Χρήστος Φωτίδης μίλησε για την συμμετοχή στη θρυλική σειρά "Λάμψη", την απόσυρση του συναδέλφου του Χρήστου Πολίτη, αλλά και τη συμμετοχή του στις "Άγριες Μέλισσες".

Καλεσμένος στην εκπομπή “The 2night show” του ΑΝΤ1 ήταν το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα (25/04) ο Χρήστος Φωτίδης, ο οποίος μίλησε για την τηλεοπτική του καριέρα, την συμμετοχή του στις “Άγριες Μέλισσες” και την ενασχόλησή του με την πολιτική.

Μιλώντας για την εποχή της συνεργασίας του με τον Νίκο Φώσκολο, ο Χρήστος Φωτίδης είπε:

“Η επιτυχία δε συγχωρείται στην Ελλάδα. Μετά τον “Άγνωστο πόλεμο” τον Νίκο Φώσκολο τον βγάλανε χουντικό, έναν άνθρωπο που είχε γράψει πως πεθαίνει ο φασισμός και είχε έναν αγκυλωτό σταυρό να τρέχει αίματα – υπάρχει τέτοιο βιβλίο του Νίκου – αλλά έγινε την εποχή της χούντας η επιτυχία του. Του το χρεώσανε και ο άνθρωπος ήτανε με ένα βαν τρακαρισμένο και κυκλοφορούσε. Με πήρε μια μέρα τηλέφωνο και μου λέει, “Είμαι ο Νίκος ο Φώσκολος”. Λέω, πλάκα μου κάνει., νόμιζα ότι είχε πεθάνει. Τον ρώτησα αν είναι ο ίδιος ή κάποιος γραμματέας και μου λέει, “ο ίδιος και θέλω να κάνουμε ένα φωτο-σήριαλ αλλά δε θα πάρετε χρήματα γιατί αυτή τη στιγμή εγώ δεν έχω ούτε να φάω, πηγαίνω στη λαϊκή και ζώ από αυτό”. Κάναμε στο Ρομάντζο ένα φωτο-σήριαλ χωρίς λεφτά. Το έκανα για τον Νίκο Φώσκολο γιατί είχα ακούσει την ιστορία του”.

Αναφερόμενος στον συνάδελφό του Χρήστο Πολίτη και τον λόγο που αποσύρθηκε μετά τη “Λάμψη”, ο γνωστός ηθοποιός δήλωσε:

“Δεν μιλάμε τελευταία και τον αγαπώ τόσο πολύ. Το έλεγε από τότε, ότι εγώ κάνω αυτήν τη δουλειά, βγάζω αυτά τα χρήματα, για να σταματήσω κάποια στιγμή και να ζήσω τα υπόλοιπα μου χρόνια εκτός. Ο Χρήστος είχε κάνει ένα πολύ σπουδαίο θέατρο πίσω από την Πάντειο, είχε βάλει πολλά χρήματα, προσπάθησε πολύ για αυτό. Θεωρώ ότι τον είχαν πικράνει, γιατί δεν τον έπαιρναν σε δουλειές επειδή ήταν γνωστός από την “Λάμψη”, ενώ εκείνος ήταν ένας σπουδαίος θεατρίνος κι ηθοποιός. Του είχα φέρει ένα μαχαίρι από την Κρήτη, που έχω καταγωγή και συγκινήθηκε τόσο. Είναι τόσο ευαίσθητος”.

Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε με μεγάλο θαυμασμό για τις “Άγριες Μέλισσες”, αναφέροντας πως “νόμιζε ότι ήταν στο Χόλιγουντ” σε σχέση με τις παραγωγές που γίνονταν την περίοδο της “Λάμψης”.

Μάλιστα, αποκάλυψε πως αντί για τον ρόλο του ταξίαρχου της Χούντας, αρχικά ήταν να κάνει τον ρόλο του νομάρχη.

“Έπαιξα 25 επεισόδια, ήθελα να παίξω σε περισσότερα γιατί αγάπησα τον ρόλο μου. Αγάπησα έναν χουντικό, τρέλα. Άλλαξα, άφησα μουστάκι για πρώτη φορά, οι φίλοι και οι γνωστοί με αναγνώρισαν μόνο από τη φωνή μου. Μου αρέσει να αλλάζω από ρόλο σε ρόλο. Μπαίνω στο πετσί του ρόλου, είχε και εκείνος τους λόγους του που έγινε Ταξίαρχος της χούντας, πίστευε ότι αυτοί θα κάνουν καλύτερο για τον τόπο. Ήμουν σίγουρος ότι στις “Μέλισσες” δεν θα δοξαζόταν η χούντα. Έπρεπε να κάνω έναν αντιπαθητικό ρόλο και τον έκανα όσο πιο αντιπαθητικά μπορούσα”, είπε.

Ο Χρήστος Φωτίδης αναφέρθηκε και στην ενασχόλησή του με τα κοινά, δηλώνοντας πως λόγω της πολιτικής άφησε πίσω την τηλεοπτική καριέρα του.

“Όταν παρουσίασα τα Κορφιάτικα Βραβεία, ήρθε ο Γιάννης Κακλέας και μου είπε “Πού είσαι χαμένος;”. Ανακατεύτηκα με την πολιτική, γιατί πρέπει να είμαστε ενεργοί πολίτες. Αν όλοι παραδοθούμε στο “ό,τι βρέξει ας κατεβάσει”, δεν θα γίνει τίποτα”, είπε ο ηθοποιός.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα