MasterChef Τελικός: Ποια είναι η Clare Smyth, η “καλύτερη γυναίκα σεφ στον κόσμο” που κρίνει τον μεγάλο νικητή

MasterChef Τελικός: Ποια είναι η Clare Smyth, η “καλύτερη γυναίκα σεφ στον κόσμο” που κρίνει τον μεγάλο νικητή

Η Βρετανίδα με τον τίτλο "Καλύτερης Γυναίκας Chef στον κόσμο" και τρία αστέρια Μιchelin στον μεγάλο τελικό του αποψινού MasterChef.

Το μεγάλο έπαθλο των 50.000 ευρώ διεκδικούν Καλλιόπη Μπεζαντέ και Παναγιώτης Κουμουνδούρος στον μεγάλο αποψινό τελικό του MasterChef 2022, το οποίο, όμως, θα κρίνει εν πολλοίς και η κριτική μίας διάσημης και πολυβραβευμένης chef.

Μετά τον σπουδαίο Jason Atherton, που βρέθηκε στον περσινό τελικό, σειρά παίρνει η Βρετανίδα Clare Smyth, σεφ και ιδιοκτήτρια του λονδρέζικου “Core by Clare Smyth”, η οποία έδωσε στους δύο φιναλίστ μία δύσκολη δοκιμασία και συγκεκριμένα ένα δύσκολο πιάτο αντιγραφής.

Έχοντας στο βιογραφικό της τον τίτλο της “Καλύτερης Γυναίκας Chef στον κόσμο”, βραβείο που της απονεμήθηκε από το «The World’s Best 50 Restaurants» (το 2018) και τρία αστέρια Μιchelin, η μόνη γυναίκα με την ανώτατη διάκριση του οδηγού Michelin στη χώρα της, φέρνει στους δυο φιναλίστ ένα εξαιρετικής κομψότητας πιάτο.

Είναι 44 ετών, ενώ υπήρξε head chef σε ηλικία 28 ετών και στο εστιατόριο του Gordon Ramsay, πριν ανοίξει το δικό της εστιατόριο με μοντέρνο fine dining στο Νότινγκ Χιλ.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μια φάρμα στην περιοχή Άντριμ της Βόρειας Ιρλανδίας, αλλά σε ηλικία 16 ετών έφυγε και εργάστηκε στις κουζίνες κορυφαίων εστιατορίων, μεταξύ αυτών και του Le Louis XV του Alain Ducasse στο Μονακό

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα