Netflix: Πέντε “γρήγορα” αστυνομικά θρίλερ που θα σου φτιάξουν τις νύχτες

Netflix: Πέντε “γρήγορα” αστυνομικά θρίλερ που θα σου φτιάξουν τις νύχτες
Ο Μάντης netflix

Πέντε noir διαμαντάκια που θα σας κάνουν να τα δείτε το ένα μετά το άλλο και ολοκληρώνονται σε έναν κύκλο επεισοδίων.

Ακόμη ένα Σαββατοκύριακο με “σκληρό” Lockdown και εκ των πραγμάτων, η τηλεόραση και οι streaming πλατφόρμες έρχονται σε πρώτο πλάνο.

Παρακάτω, σας προτείνουμε πέντε αστυνομικά “διαμαντάκια” που μπορεί να μη σας αποκαλύπτει ο αλγόριθμος του Netflix με την πρώτη “ματιά”, αλλά αξίζουν την προσοχή σας. Πρόκειται για πέντε σειρές που ολοκληρώνονται σε έναν κύκλο και σε μικρό αριθμό επεισοδίων, ο,τι πρέπει δηλαδή για να τις τελειώσετε μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο. Serial killers, απαγωγές, δολοφονίες εφήβων, εγκλωβισμένες παρέες, απ΄όλα έχει το μενού.

Ο Μάντης

Έτος κυκλοφορίας: 2017

Ή αλλιώς, πώς οι πράξεις λίγων μπορούν να καταστρέψουν τις ζωές πολλών. Ο Μάντης, La Mante στα γαλλικά, είναι ένα πραγματικά “κρυφό” διαμαντάκι που βλέπεται απνευστί μέσα σε μία μέρα.

Το σενάριο παραπέμπει στη “Σιωπή των Αμνών” και δένει με το κλίμα της τρέχουσας επικαιρότητας, ωστόσο δεν αποκαλύπτουμε περισσότερα για να μην κάνουμε σπόιλερ. Χρόνια μετά τη σύλληψή της, μια σίριαλ κίλερ θέλει να βοηθήσει στην επίλυση μιας σειράς παρόμοιων φόνων σε συνεργασία με το γιο της, που είναι τώρα αστυνομικός.

Η πρώην “Bond girl”, Καρόλ Μπουκέ, είναι συγκλονιστική στον πρωταγωνιστικό ρόλο, χωρίς να υστερούν οι ηθοποιοί που τη πλαισιώνουν. Το τέλος της σειράς είναι αυτό που αρμόζει στην εξέλιξή της και αφήνει τον θεατή ικανοποιημένο ως προς το τελικό αποτέλεσμα. Έξι χορταστικά επεισόδια, γρήγορος ρυθμός – η αλήθεια είναι βέβαια πως θα θέλαμε δυο-τρίτα παραπάνω επεισόδια για να γνωρίσουμε καλύτερα κάποιους φαινομενικά δευτερεύοντες χαρακτήρες που έχουν όμως μεγάλο ενδιαφέρον.

Η σειρά είναι παραγωγής του γαλλικού TF1. Όσο για το “Μάντης”, δεν παραπέμπει σε κάποια μαντική ιδιότητα αλλά στο ομώνυμο έντομο (Αλογάκι της Παναγίας).

Capitani

Έτος κυκλοφορίας: 2019

Από τη Γαλλία πάμε στο Λουξεμβούργο και στο Capitani. Η σειρά μόλις μπήκε στο Netflix και έχει γίνει από τις πιο δημοφιλείς της πλατφόρμας στην Ελλάδα με το “καλημέρα”.

Σύμφωνα με το σενάριο, ο επιθεωρητής ονόματι Luc Capitani καταφθάνει στο χωριό Manscheid για να ερευνήσει την υπόθεση ενός 15χρονου κοριτσιού που βρέθηκε στο δάσος. Φτάνοντας στο χωριό, θεωρεί το επίπεδο των συναδέλφων του πολύ χαμηλό. Έτσι ζητά την βοήθεια μια δυναμικής και φιλόδοξης αστυνομικού, της Elsa Ley για να εξιχνιάσει την υπόθεση ανθρωποκτονίας της έφηβης κοπέλας.

Η πλοκή του Capitani παραπέμπει στο Broadchurch, ενώ το σενάριο αναπτύσσεται πολύ γρήγορα στα μισάωρα επεισόδια. Για την ώρα στριμάρουν 12 επεισόδια διάρκειας μέχρι 32 λεπτών, αλλά η σειρά πήρε το ΟΚ και για δεύτερη σεζόν μετά την απρόσμενη επιτυχία της. Το ενδιαφέρον εδώ εστιάζει ξεκάθαρα στη παράλληλη μάχη του “δύσκολου” πρωταγωνιστή με τους προσωπικούς του δαίμονες, την ώρα που προσπαθεί να λύσει το μυστήριο που αντιμετωπίζει.

Στο Δάσος

Έτος κυκλοφορίας: 2017

Το Δάσος (La Foret) είναι μία μίνι γαλλική αστυνομική σειρά μυστηρίου 6 επεισοδίων. Σύμφωνα με το σενάριο, η Τζένιφερ, μία 16χρονη από ένα χωριό κοντά στο δάσος των Αρδεννών, εξαφανίζεται μυστηριωδώς. Στην υπόθεση φέρονται να εμπλέκονται πολλά άτομα από την τοπική κοινωνία. Ακόμα και οι συμμαθήτριές της φαίνεται πως κρύβουν ένα ένοχο μυστικό. Την επίλυση της υπόθεσης αναλαμβάνει ένας νεοφερμένος, ικανός αστυνόμος μαζί με την Βιρζινί, η οποία εκτός από αστυνόμος είναι και μητέρα μίας φίλης της Τζένιφερ. Στις έρευνες συνεισφέρει η Εβ, η δυναμική δασκάλα των κοριτσιών της οποίας το παρελθόν δείχνει πως συνδέεται με την όλη υπόθεση.

Η σειρά που παραπέμπει στο “Missing”, προσφέρει στον θεατή τη “δυνατότητα” να στήσει στο κεφάλι του πολλαπλά σενάρια σχετικά με το ποιος είναι ο ένοχος, ενώ τα νέα στοιχεία που έρχονται διαρκώς στα έξι 50λεπτα επεισόδια, τη βοηθούν για να μην κάνει “κοιλιά”.

Το Σαλέ

Έτος κυκλοφορίας: 2018

Μια ομάδα φίλων που βρίσκεται σε ένα απομακρυσμένο Σαλέ στις Γαλλικές Άλπεις πέφτει σε μια θανάσιμη παγίδα, καθώς βγαίνει στο φως ένα σκοτεινό μυστικό του παρελθόντος.

Εδώ έχουμε μια ακόμη μίνι γαλλική σειρά 6 επεισοδίων του 2018 που αρχικά προβλήθηκε από το κανάλι France 2 και στη συνέχεια πέρασε στο πρόγραμμα του Netflix για διεθνή διανομή. Υφολογικά, προσπαθεί να πάει προς Αγκάθα Κρίστι μεριά.

Η ιστορία εκτυλίσσεται σε δύο ξεχωριστές χρονικές περιόδους τις οποίες βλέπουμε παράλληλα σε κάθε επεισόδιο, παίζοντας ανάμεσα στο 1997 και το 2017. Μέσα από τα φλας μπακ στο παρελθόν και το 1997, μαθαίνουμε περισσότερα για τη ζωή των επισκεπτών και τι τελικά τους οδήγησε, 20 χρόνια αργότερα, στο σαλέ.

Οι πρωταγωνιστές μαζεύονται σε έναν χώρο και σταδιακά έρχονται αντιμέτωποι με την απειλή. Οι πολλαπλοί χαρακτήρες δημιουργούν μια αρχική σύγχυση στον θεατή, αποσκοπώντας στο να εντείνουν την αίσθηση μυστηρίου, ωστόσο το σενάριο είναι λεπτοδουλεμένο. Ξεχωρίζουν τα ενδιαφέροντα μουσικά περάσματα και η υπέροχη γαλλική φύση που δίνουν ατμοσφαιρικές νότες στο όλο αποτέλεσμα.

Σαφώς και η σειρά είναι επηρεασμένη από το Harper’s Island του 2009.

Ασφαλείς

Έτος κυκλοφορίας: 2018

Πάμε τέλος στο “Safe”, μια βρετανογαλλική συμπαραγωγή του StudioCanal. Μετά την εξαφάνιση της έφηβης κόρης του, ένας χήρος χειρουργός σε μια εύπορη γειτονιά αρχίζει να ξεσκεπάζει σκοτεινά μυστικά του στενού του περιβάλλοντος.

Η σειρά είναι δημιουργία του Αμερικανού συγγραφέα βιβλίων μυστηρίου, Χάρλαν Κομπέν, κάτι που αποτελεί από μόνο του εγγύηση για το σενάριο. Πρωταγωνιστεί ο αγαπημένος Μάικλ Σ. Χολ του Dexter.

Ο φακός επικεντρώνεται προφανώς στον Τομ (που ενσαρκώνει ο Χολ) και τη ζωή του, έναν χήρο που μεγαλώνει τις έφηβες κόρες του στα πλαίσια μίας κλειστής και ασφαλούς κοινωνίας. Μία από τις κόρες του πηγαίνει στα κρυφά σε ένα πάρτι όπου τα πράγματα ξεφεύγουν. Με έναν φόνο και μία εξαφάνιση τα μυστικά της φαινομενικά ήσυχης κοινότητας αρχίζουν και έρχονται στην επιφάνεια.

Σεναριακά, ο Κομπέν καταφέρνει να κρατήσει τον θεατή σε αγωνία μέχρι το τέλος, θυμίζοντας την ανάπτυξη της ιστορίας στο βιβλίο του “ο Ξένος” που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Σημειώνεται πως τόσο ο “Ξένος” όσο και το “The Woods” έχουν κι αυτά γίνει σειρές για λογαριασμό της δημοφιλούς πλατφόρμας ολοκληρώνοντας την άτυπη τριλογία του Κομπέν.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα