Δημοσθένης Καρμοίρης: Ρατσιστικό σχόλιο στον αέρα της ΕΡΤ – “Οι Κορεάτες με τα σχιστά μάτια”

Δημοσθένης Καρμοίρης: Ρατσιστικό σχόλιο στον αέρα της ΕΡΤ – “Οι Κορεάτες με τα σχιστά μάτια”

Μία ακόμη "επιτυχία" για τη Δημόσια Τηλεόραση, με τον δημοσιογράφο Δημοσθένη Καρμοίρη να κάνει ρατσιστικό "αστείο" για τους Κορεάτες αθλητές του πινγκ πονγκ.

Φαίνεται πως δεν θα περάσει ημέρα για την ΕΡΤ χωρίς να γράψει τουλάχιστον ένα ατόπημα στο “παλμαρέ” της, αφού με μεγάλη συνέπεια, για μία ακόμη φορά, έδωσε συνέχεια στις “επιτυχίες” της κάλυψης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Μετά την κολοσσιαία γκάφα με τη μη μετάδοση της προσπάθειας του Λευτέρη Πετρούνια, όπου αρκέστηκε σε φτηνές δικαιολογίες πετώντας το μπαλάκι στους Ιάπωνες, οι οποίοι με την ίδια -δική της- λογική χρεώνονται και το “μαύρο” στον αγώνα του Παναγιώτη Γκιώνη, η Δημόσια Τηλεόραση συνεχίζει να εκπλήσσει δυσάρεστα τους Έλληνες τηλεθεατές. Εκείνους που, με το αζημίωτο φυσικά, στέκονται μπροστά στους δέκτες τους, παρά τη διαφορά ώρας, περιμένοντας μία επαρκή και αξιοπρεπή μετάδοση από τις προσπάθειες των αθλητών και εκπροσώπων της χώρας.

Αυτή τη φορά, η ΕΡΤ “χτύπησε” και πάλι, με τον δημοσιογράφο Δημοσθένη Καρμοίρη, να υποπίπτει σε νέο ατόπημα και μάλιστα δεύτερο προσωπικό μέσα σε λίγα 24ωρα.

Στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή των Ολυμπιακών Αγώνων, στην προσπάθειά του να επαινέσει τους αθλητές της Κορέας για τη διαχρονική τους δυναμική στο πινγκ πονγκ, ο εν λόγω δημοσιογράφος έκανε ένα ρατσιστικό σχόλιο.

“Οι Κορεάτες δεν παίζονται στο πινγκ πονγκ”, είπε αρχικά, για να προσθέσει, εν είδει χοντροκομμένου και αποτυχημένου χιούμορ: “Επειδή είναι σχιστά τα μάτια πώς παρακολουθούν το μπαλάκι που πάει και έρχεται”.

Μάλιστα, τόσο ο ίδιος, όσο και ο συμπαρουσιαστής έβαλαν τα γέλια, κάνοντας ακόμη πιο αντιαισθητική την εικόνα που, να τονιστεί, ήταν σε live μετάδοση από τη Δημόσια Τηλεόραση.

Δείτε το θλιβερό σχόλιο του δημοσιογράφου:

Υπενθυμίζεται πως, πριν από μερικές ημέρες, ο ίδιος δημοσιογράφος αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη για το σχόλιο με το οποίο επέλεξε να αξιολογήσει την προσπάθεια της Άννας Κορακάκη, λέγοντας πως “Τα θαλάσσωσε”. Η ατάκα αυτή προκάλεσε τη δυσφορία της ίδιας και του κύκλου της, με τον δημοσιογράφο να απολογείται στη συνέχεια, αλλά να προβαίνει σε νέο άκομψο σχόλιο λίγες μόλις ημέρες αργότερα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα