Δεν γίνεται τελικά το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ στο τέλος του έτους, όπως είχε εξαγγελθεί

Δεν γίνεται τελικά το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ στο τέλος του έτους, όπως είχε εξαγγελθεί
Φώφη Γεννηματά Eurokinissi

Κάποια στελέχη- όπως γνωρίζει η Χαριλάου Τρικούπη- το ήθελαν ως “όχημα” για να επηρεάσουν τις εξελίξεις στο εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ.

Δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ στο τέλος του έτους, όπως είχε προαναγγελθεί από τη Φώφη Γεννηματά, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες των “Παιχνιδιών Εξουσίας”.

Το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, άλλωστε, όπως είχε αποκαλύψει η στήλη στο news24/7, είχε εξαγγελθεί όχι γιατί η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη είχε σκοπό την “νεκρανάσταση” του κόμματος, όσο και αν πιστεύει στη συμβολή του για τη χώρα τη διάρκεια της μεταπολίτευσης, αλλά για νομικούς λόγους, που είχαν να κάνουν κυρίως με τα οικονομικά του. Η δε Φώφη Γεννηματά έχει δηλώσει και πρόσφατα πως το Κίνημα Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ) αποτελεί στρατηγική επιλογή του χώρου.

Το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, πάντως, στο τέλος του έτους, φαίνεται να ανέμεναν κάποιοι (ίσως και πολλοί) στο εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ, προκειμένου με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να αμφισβητήσουν τη Φώφη Γεννηματά. Το ΠΑΣΟΚ, δηλαδή, θα χρησιμοποιούνταν ως όχημα για τα εσωτερικά του Κινήματος Αλλαγής, κάτι που η ηγεσία δεν επιθυμεί να συμβεί.

Σε θεσμικό επίπεδο, η όποια “εσωκομματική αναμέτρηση” επιχειρηθεί, μετατίθεται για το 2021, οπότε και είναι προγραμματισμένο το Συνέδριο του ΚΙΝΑΛ, με τη Φώφη Γεννηματά, βεβαίως, σε κάθε περίπτωση να έχει τον πρώτο και κυρίαρχο λόγο. Ενδιαφέρον, ωστόσο, έχει τι θα συμβεί εάν κάποιοι επιδιώξουν να μεταφέρουν νωρίτερα την αναμέτρηση, αλλά και εάν θα επιμείνουν έως το τέλος σε αυτή τους την τακτική, που δύσκολα θα γίνει αποδεκτή από τη Χαριλάου Τρικούπη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα