Η ΔΗΜΑΡ, το ΚΙΝΑΛ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το…Ποτάμι

Η ΔΗΜΑΡ, το ΚΙΝΑΛ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το…Ποτάμι
Οι Φώφη Γεννηματά και Θανάσης Θεοχαρόπουλος σε εκδήλωση Eurokinissi

Έντονη κινητικότητα επικρατεί στο χώρο της κεντροαριστεράς, καθώς παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο της ρήξης της Χαριλάου Τρικούπη με τον Θανάση Θεοχαρόπουλο. Παρασκηνιακές συζητήσεις και για κοινή κάθοδο της ΔΗΜΑΡ με το Ποτάμι, ενώ υπάρχουν και δίαυλοι επικοινωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Έντονη κινητικότητα επικρατεί το τελευταίο διάστημα στο χώρο της κεντροαριστεράς, καθώς εντός του Ιανουαρίου θα κριθεί εάν η ΔΗΜΑΡ θα παραμείνει στο Κίνημα Αλλαγής ή εάν θα τραβήξει για …άλλες πολιτείες!

Το ενδεχόμενο να υπερψηφίσει ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και η διαφαινόμενη άρνηση της ηγεσίας της Χαριλάου Τρικούπη να τον τοποθετήσει εκ νέου επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας ώστε η ΔΗΜΑΡ να διαθέτει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, πυροδοτεί έντονες παρασκηνιακές διεργασίες.

Στην Αγίου Κωνσταντίνου, σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτουν τα «Παιχνίδια Εξουσίας», εκτιμούν πως η Φώφη Γεννηματά επιδιώκει με ειλικρίνεια τη συνέχιση της συνεργασίας με τη ΔΗΜΑΡ, πλην, όμως, όπως τονίζουν «η δεξιά πτέρυγα του κόμματος δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο». Οι ίδιες πηγές θεωρούν ότι απάντηση στο ερώτημα, είτε σε θετική είτε σε αρνητική κατεύθυνση, θα δοθεί εντός του Ιανουαρίου και θα διαφανεί εν πολλοίς με την τοποθέτηση ή όχι του επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ στη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ. Παράλληλα, σημειώνουν με νόημα πως την απόφαση για το εάν ο Θ. Θεοχαρόπουλος θα υπερψηφίσει ή όχι τη Συμφωνία των Πρεσπών θα λάβει η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ, σε έκτακτη συνεδρίασή της.

Εν τω μεταξύ, όπως είναι σε θέση να γνωρίζουν τα «Παιχνίδια Εξουσίας», στο παρασκήνιο διεξάγονται παρασκηνιακές συζητήσεις και για κοινή κάθοδο στις προσεχείς εκλογές της ΔΗΜΑΡ με το Ποτάμι, ενώ-σύμφωνα με τις ίδιες διασταυρωμένες πληροφορίες- υπάρχουν και δίαυλοι επικοινωνίας της Αγίου Κωνσταντίνου με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα