“Εγώ, η Μαρία Κόλλια και ο Κατσίκης θα καταψηφίσουμε”

“Εγώ, η Μαρία Κόλλια και ο Κατσίκης θα καταψηφίσουμε”
H Μαρία Κόλλια- Τσαρουχά Eurokinissi

Τι είπε ο Πάνος Καμμένος στην Εκτελεστική Επιτροπή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, πριν όμως ο Αλέξης Τσίπρας θέσει το δίλημμα «ψήφο εμπιστοσύνης ή εκλογές»

Την ερώτηση τι θα πράξουν οι ΑΝΕΛ εάν ο Αλέξης Τσίπρας καταθέσει πρόταση ψήφου εμπιστοσύνης δέχθηκε ο Πάνος Καμμένος από βουλευτή του κόμματος στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής.

«Εγώ, η Μαρία Κόλλια και ο Κατσίκης θα καταψηφίσουμε», απάντησε ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ, παραδεχόμενος ουσιαστικά τον βαθύ διχασμό του κόμματός του.

Η απάντηση του Π. Καμμένου, ωστόσο, δόθηκε πριν ο Αλέξης Τσίπρας θέσει ευθέως το δίλημμα «ψήφο εμπιστοσύνης ή εκλογές εν ευθέτω χρόνω» και με αυτή την έννοια αναμένεται με ενδιαφέρον η οριστική απάντηση του Προέδρου των ΑΝΕΛ είτε στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, είτε στην τηλεοπτική του συνέντευξη και πάντως σίγουρα στη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου το μεσημέρι της Παρασκευής.

Άλλωστε, στη νέα συνεδρίαση της ΚΟ, η τυχόν απουσία βουλευτών, υπό τα νέα δεδομένα, θα έχει ακόμα μεγαλύτερο πολιτικό νόημα. Για τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλη Κόκκαλη, πάντως, πηγές των ΑΝΕΛ έλεγαν χθες ότι δεν προσήλθε στην ΚΟ επειδή το αμάξι του …χάλασε στην Πάτρα και αυτός εθεάθη λίγο αργότερα να πίνει καφέ στο Κολονάκι!

Εάν, πάντως, ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ λάβει απόφαση να μην δώσει καθαρή στήριξη στην κυβέρνηση και ο Αλέξης Τσίπρας προσφύγει σε ψήφο εμπιστοσύνης, κατά πάσα πιθανότητα ο Π. Καμμένος θα μείνει χωρίς Κοινοβουλευτική Ομάδα. Η Κ.Ο. των ΑΝΕΛ διαθέτει μόλις επτά βουλευτές και παύει να υφίσταται αν μείνει με λιγότερους από πέντε. Οι Θανάσης Παπαχριστόπουλος και Κώστας Ζουράρις (που σημειωτέον δεν προσήλθε χθες στην ΚΟ των ΑΝΕΛ) έχουν δηλώσει ήδη ότι θα υπερψηφίσουν πρόταση ψήφου εμπιστοσύνης, ενώ στην ίδια κατεύθυνση φέρονται να είναι και η Έλενα Κουντουρά με τον Βασίλη Κόκκαλη, ο οποίος πάντως θα καταψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών. Το πρόβλημα γνωρίζει ήδη ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ, ο οποίος είναι σε κουβέντα με κάποιους ανεξάρτητους βουλευτές (μεταξύ αυτών, σύμφωνα με τις πληροφορίες, και με τον Νίκο Νικολόπουλο), προκειμένου να υπάρξει μία τουλάχιστον προσχώρηση στους ΑΝΕΛ, ώστε να υπάρξει έως τις κάλπες Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα λοιπόν για τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος βρίσκεται ενώπιον μεγάλων διλημμάτων, είναι δε χαρακτηριστικό ότι χθες, στην ΕΕ των ΑΝΕΛ, ο Θ. Παπαχριστόπουλος επανέλαβε ότι θα υπερψηφίσει Συμφωνία των Πρεσπών και κυβέρνηση και μετά θα παραδώσει την έδρα του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα