Η Φώφη προειδοποιεί ότι δεν ψηφίζει όποιο πρόσωπο προταθεί από την κεντροαριστερά για την Προεδρία

Η Φώφη προειδοποιεί ότι δεν ψηφίζει όποιο πρόσωπο προταθεί από την κεντροαριστερά για την Προεδρία
Ομιλία της Φώφης Γεννηματά σε στελέχη του κόμματός της Eurokinissi

Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ ζητάει εμμέσως πλην σαφώς συνεννόηση με τον Κυριάκο για το πρόσωπο που θα προταθεί. Ποιους από το χώρο δεν θέλει να ψηφίσει η Χαριλάου Τρικούπη και γιατί «φωτογραφίζει» προφίλ Αλιβιζάτου ή Μαρίας Ευθυμίου.

Νέα δεδομένα επιφέρει στην …κούρσα για την προεδρική εκλογή η δήλωση της Φώφης Γεννηματά ότι δεν ψηφίζει ως ένοικο για την Ηρώδη του Αττικού όποιο πρόσωπο και αν τυχόν προτείνει από την κεντροαριστερά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Έχει την ευκαιρία ο κ. Μητσοτάκης, με την επιλογή του προσώπου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, να δείξει ότι κάτι αρχίζει να αλλάζει στον τόπο. Με ένα πρόσωπο από την παράταξή μας που στάθηκε δημόσια απέναντι σε αυτές τις λογικές, ένα πρόσωπο που με κάθε τρόπο ήταν παρών στα χρόνια της κρίσης», προειδοποίησε χαρακτηριστικά η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής το μεσημέρι του Σαββάτου, μιλώντας σε στελέχη του κόμματός της.

«Γουρούνι στο σακί δεν παίρνουμε, δεν θα επιτρέψουμε στον πρωθυπουργό παιχνίδια με το χώρο μας, να καταλάβουν στο Μαξίμου πως δεν είμαστε δεδομένοι», επισημαίνει χαρακτηριστικά κορυφαίο στέλεχος της Χαριλάου Τρικούπη, μιλώντας στα «Παιχνίδια Εξουσίας» και «εξειδικεύοντας» τα όσα είπε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ.

Ουσιαστικά, σύμφωνα με πρόσωπα που γνωρίζουν τις προθέσεις της Φώφης Γεννηματά, η ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε προσυνεννόηση για το στέλεχος που θα προτείνει για την Προεδρία της Δημοκρατίας, εφόσον βεβαίως ο πρωθυπουργός αποφασίσει να προτείνει πρόσωπο από το χώρο της κεντροαριστεράς.

Η Χαριλάου Τρικούπη, για παράδειγμα, θα ήθελε ένα πρόσωπο που θα είχε το προφίλ του Νίκου Αλιβιζάτου ή της Μαρίας Ευθυμίου. Η δήλωση της Φώφης Γεννηματά, βεβαίως, περιγράφει τα χαρακτηριστικά προσώπων που ΔΕΝ πρέπει να προτείνει από την κεντροαριστερά ο πρωθυπουργός: Πρόσωπα που δεν ήταν παρόντα στα χρόνια της κρίσης. Φράση που χωρά πολλές ερμηνείες, αφήνοντας πολλά περιθώρια στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ να ελιχθεί στην απόφαση που θα πάρει, ενώ «βάζει δύσκολα» στον Κυριάκο Μητσοτάκη, που εμφανίζεται περίπου ως «εκβιαζόμενος» στο όλο θέμα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα