Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ επικεντρώνει την κριτική του στην εκπαίδευση των Ειδικών Φρουρών που προσελήφθησαν τελευταία

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ επικεντρώνει την κριτική του στην εκπαίδευση των Ειδικών Φρουρών που προσελήφθησαν τελευταία
Ειδικός φρουρός Eurokinissi

Τα δυο περιστατικά στο νυχτερινό κέντρο στο Γκάζι και στο προαύλιο της ΑΣΟΕΕ που προκαλούν τις αντιδράσεις της Κουμουνδούρου

Στην εκπαίδευση των ειδικών φρουρών που προσελήφθησαν τελευταία επικεντρώνει την κριτική της προς την κυβέρνηση η αξιωματική αντιπολίτευση.

Αφορμή τα δυο τελευταία γεγονότα με –αρνητικούς- πρωταγωνιστές αστυνομικούς, που φέρονται να είναι ειδικοί φρουροί.

Πρώτο περιστατικό, η εμπλοκή σε καυγά δυο ειδικών φρουρών που βρίσκονταν για διασκέδαση σε νυχτερινό κέντρο στο Γκάζι, με αποτέλεσμα να …υπάρξει εκπυρσοκρότηση των όπλων τους!

Δεύτερο περιστατικό, η παρουσία «αστυνομικού-πιστολέρο» στο προαύλιο της ΑΣΟΕΕ, όπου με το υπηρεσιακό του όπλο (επίσης εκτός υπηρεσίας, όπως λέει η Κατεχάκη) απείλησε φοιτητές που τον είχαν εντοπίσει και τον είχαν στριμώξει. Ο αστυνομικός λέγεται ότι επίσης είναι ειδικός φρουρός, από αυτούς που προσελήφθησαν τελευταία!

«Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Οικονόμου αναγκάστηκε να παραδεχθεί αυτό που μάταια προσπαθούν να κρύψουν ο κ. Μητσοτάκης με τον κ. Χρυσοχοΐδη εδώ και δέκα μέρες», τονίζουν στην Κουμουνδούρου. «Ότι προσέλαβαν ειδικούς φρουρούς εκτός ΑΣΕΠ και εκτός Πανελληνίων, μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουν την προεκλογική τους υπόσχεση για 1.500 άμεσες προσλήψεις στα Σώματα Ασφαλείας. Ακόμη χειρότερα, και στη βιασύνη τους να αποκομίσουν μικροπολιτικό κέρδος, τους έδωσαν ένα όπλο και τους έβγαλαν στους δρόμους με λίγες μόλις μέρες εκπαίδευσης, για να φανεί ότι αύξησαν τις περιπολίες. Αποτέλεσμα; Δύο από αυτούς τους ειδικούς φρουρούς ενεπλάκησαν σε καβγά σε νυχτερινό κέντρο στο Γκάζι εκτός υπηρεσίας, χτυπήθηκαν, έπεσε πυροβολισμός και χάθηκε το υπηρεσιακό όπλο του ενός». «Αυτό δεν είναι ασφάλεια ούτε για τους πολίτες ούτε για τους αστυνομικούς. Είναι εγκληματική προχειρότητα και ανευθυνότητα των κ.κ. Χρυσοχοΐδη και Μητσοτάκη» καταλήγουν αρμόδια στελέχη της Κουμουνδούρου.

Το θέμα αναμένεται, μάλιστα, προσεχώς και με πρωτοβουλία του αρμόδιου Τομεάρχη Γιάννη Ραγκούση να απασχολήσει και το Κοινοβούλιο, με την αξιωματική αντιπολίτευση να επικεντρώνει και στο ότι η εκπαίδευση των Ειδικών φρουρών κράτησε ούτε ένα μήνα, όταν η αντίστοιχη των αστυνομικών που προσλαμβάνονται μέσω πανελληνίων κρατά δυο χρόνια!

Με ενδιαφέρον αναμένονται οι απαντήσεις  του αρμόδιου υπουργού, καθώς ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δεν φαίνεται διατεθειμένος να αφήνει κάτι να πέφτει κάτω και υπερασπίζει τις επιλογές του…

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version