Η αμηχανία των βουλευτών του ΚΙΝΑΛ από τη ρήξη Φώφης – Βενιζέλου

Η αμηχανία των βουλευτών του ΚΙΝΑΛ από τη ρήξη Φώφης – Βενιζέλου
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος Eurokinissi

Τα τηλεφωνήματα Γρηγοράκου και η υποταγή μπροστά στην ανάγκη της επανεκλογής. "Η τρίτη θέση ήταν το κατώφλι, τώρα πάμε για παραπάνω" το μήνυμα Γεννηματά στην κοινή συνεδρίαση ΚΟ-ΠΓ. Στόχος της Χαριλάου Τρικούπη η "φυγή προς τα εμπρός", ώστε να «ξεχαστεί» η ρήξη με τον πρώην Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Άνω – κάτω έχουν γίνει οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ μετά τη ρήξη ΦώφηςΒενιζέλου. Η πλειοψηφία εξ αυτών πρόσκεινται στον πρώην Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, αλλά φοβούνται να πάρουν θέση δημοσίως, καθώς πάνω από όλα βάζουν την επανεκλογή τους.

Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, προσωπικός φίλος του Ευάγγελου Βενιζέλου, τηλεφωνούσε τη Δευτέρα σε συντρόφους του βουλευτές και τους εξηγούσε ότι η μόνη περίπτωση να διασωθούν τα πράγματα είναι να αλλάξει η απόφαση της Προέδρου και να τοποθετηθεί επικεφαλής του Επικρατείας ο Ευάγγελος Βενιζέλος με δεύτερο τον Γιώργο Καμίνη! Όλοι σχεδόν οι αποδέκτες της πρότασης συμφώνησαν ότι η ρήξη με τον Βενιζέλο ήταν τεράστιο λάθος και άκαιρη, θα κοστίσει στο κόμμα, αλλά και σε κάποιους εξ αυτών την επανεκλογή τους, αλλά εκείνο που προέχει είναι η επανεκλογή τους-κάποιοι το έλεγαν «η ενότητα της παράταξης». Κάποιοι άλλοι συνομιλητές του Λ. Γρηγοράκου του είπαν ότι δεν ενδιαφέρονται και δεν πρόκειται να τοποθετηθούν δημοσίως επί του θέματος.

Η Χαριλάου Τρικούπη, πάντως, δεν σχολίασε τα όσα ιδιαίτερα επιθετικά είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος το βράδυ της Δευτέρας κατά της Προέδρου του κόμματος και τις διαψεύσεις των γεγονότων σε σχέση με το πώς τα παρουσίασε η Φώφη Γεννηματά.

«Η τρίτη θέση στις ευρωεκλογές ήταν το κατώφλι, τώρα πάμε για παραπάνω» είναι το μήνυμα της Φώφης Γεννηματά, που επιδιώκει να ξεχαστεί η «ρήξη» με τον πρώην Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ , που σε αυτή τουλάχιστον τη φάση μόνο κακό κάνει στο Κίνημα Αλλαγής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος, παρά την οργή που έχει κατά της Φώφης Γεννηματά, δεν προτρέπει βουλευτές προς αποχώρηση, γεγονός που ασφαλώς τον τιμά…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα