Ο Ευάγγελος Βενιζέλος προς επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος προς επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ
Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ε.Βενιζέλος Eurokinissi

Εντός των ημερών η καθοριστική συνάντηση με τη Φώφη Γεννηματά. «Όλοι όσοι θέλουν να δώσουν τη μάχη του σταυρού είναι καλοδεχούμενοι» σχολιάζει η Χαριλάου Τρικούπη μετά τη δήλωση Ανδρουλάκη στο news24/7 στους 88,6 ότι θα είναι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές. Γραμμή για καταψήφιση Πατούλη- Δούρου και Μπακογιάννη- Ηλιόπουλου. Στην Πάτρα Παρασκευή η Φώφη, στηρίζει «σκληρά» Απόστολο Κατσιφάρα.

Θέμα χρόνου εκτιμάται πως είναι η ανακοίνωση του ορισμού του Ευάγγελου Βενιζέλου ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Κινήματος Αλλαγής, παρά τις δυσκολίες που ενέχει το όλο εγχείρημα.

Εντός των ημερών –και σύμφωνα με τις πληροφορίες- επίκειται συνάντηση της Φώφης Γεννηματά με τον πρώην Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, με την συζήτηση των δυο να αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς αναμένεται να συζητηθούν «καυτά θέματα» της μετεκλογικής κυρίως περιόδου, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία. Ο Ευ. Βενιζέλος, άλλωστε, «πετάει το μπαλάκι» στην Πρόεδρο του κόμματος, καθώς ερωτηθείς χθες σε συνέντευξή του στον Skai αν έχει αποφασίσει  για τον τρόπο που θα συμμετάσχει στην εκλογική αναμέτρηση, απάντησε με νόημα: «Όχι, δεν εναπόκειται σε εμένα να αποφασίσω. Εγώ ξέρετε είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος γιατί η προσπάθεια που έχω κάνει, η οποία είναι μια προσπάθεια που γίνεται στο όνομα της Δημοκρατίας, αποδίδει καρπούς και χαίρομαι γιατί αυτό, λίγο-πολύ, αναγνωρίζεται ή, εν πάσει περιπτώσει συζητείται. Από εκεί και πέρα, η παράταξη έχει τους μηχανισμούς και τους τρόπου να εντοπίσει τις ανάγκες της και να προστατεύσει τον εαυτό της και την προοπτική της».

Την ίδια στιγμή συζητήσεις προκαλεί η απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη να είναι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε χθες στον news24/7 στους 88,6. Ο Ν. Ανδρουλάκης, μόλις επανεκλεγείς ευρωβουλευτής, δεν έχει συζητήσει την απόφασή του με τη Φώφη Γεννηματά, ούτε έχει αποσαφηνίσει αν θα παραιτηθεί από την έδρα του ευρωβουλευτή προκειμένου να είναι υποψήφιος για το ελληνικό Κοινοβούλιο.

«Όλοι όσοι θέλουν να δώσουν τη μάχη του σταυρού είναι καλοδεχούμενοι» σχολιάζει η Χαριλάου Τρικούπη, με αφορμή τη δήλωση Ανδρουλάκη, με κορυφαίο στέλεχος, μάλιστα, να σχολιάζει με χιούμορ: «Όλα τα μωρά στην πίστα». Σε περίπτωση, πάντως, που ο Νίκος Ανδρουλάκης εκλεγεί στο εθνικό Κοινοβούλιο, ρη θέση του στην Ευρωβουλή θα καταλάβει ο Νίκος Παπανδρέου. Ούτως ή άλλως και με δεδομένο ότι είναι υποψήφιος στην Αχαΐα ο Γιώργος Παπανδρέου, ίσως ο Νίκος Παπανδρέου είναι ο μόνος που εξαιρείται από το «όλα τα μωρά στην πίστα». Υπενθυμίζεται ότι υποψήφιος, όπως τουλάχιστον εκτιμάται, θα είναι και ο Γιώργος Καμίνης (κάποιοι ισχυρίζονται ότι μπορεί να είναι και δεύτερος στο Επικρατείας), ενώ ενδιαφέρον είναι τι θα πράξει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Αξίζει να σημειωθεί ότι το γεγονός ότι στην Αττική το ΚΙΝΑΛ δεν είχε υψηλά ποσοστά αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για υποψηφιότητα με σταυρό ορισμένων στελεχών.

Η απόφαση του Κινήματος Αλλαγής, πάντως, για την Περιφέρεια Αττικής και το Δήμο Αθηναίων θυμίζει …ΚΚΕ: Το ΚΙΝΑΛ καταψηφίζει και Δούρου (κυρίως) και Πατούλη, αλλά και Μπακογιάννη και Ηλιόπουλο, ενώ δείχνει να μην πολυενδιαφέρεται να λάβει θέση για το Δήμο Θεσσαλονίκης.

Η Φώφη Γεννηματά, ωστόσο, μεταβαίνει την Παρασκευή στην Πάτρα, προκειμένου να στηρίξει τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα, ο οποίος βάλλεται από τοπικά, κυρίως εκσυγχρονιστικά, στελέχη, με επικεφαλής τον πρώην υφυπουργό Κώστα Σπηλιόπουλο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα