Ολομέτωπη η σύγκρουση του ΚΚΕ με την κυβέρνηση για το ασφαλιστικό

Ολομέτωπη η σύγκρουση του ΚΚΕ με την κυβέρνηση για το ασφαλιστικό
Τα κεντρικά γραφεία του ΚΚΕ στον Περισσό Eurokinissi

Για ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης κατηγορεί το Μαξίμου ο Περισσός. Συλλαλητήρια στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις το Σάββατο 30 Νοεμβρίου.

Μέτωπο με την κυβέρνηση για το ασφαλιστικό ανοίγει το ΚΚΕ το επόμενο διάστημα.

Ο Περισσός κατηγορεί το Μέγαρο Μαξίμου ότι ότι ετοιμάζει ένα μεγάλο χτύπημα σε βάρος των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων, με παραπέρα ιδιωτικοποίηση τς κοινωνικής ασφάλισης, εκμεταλλευόμενο τον λεγόμενο νόμο Κατρούγκαλο και τις ρυθμίσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.   Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με τον Περισσό, με τις μεταρρυθμίσεις που ετοιμάζει το υπουργείο Εργασίας, η κοινωνική ασφάλιση μετατρέπεται όλο και περισσότερο σε ατομική υπόθεση, οι  ασφαλισμένοι μετατρέπονται σε “επενδυτές-πελάτες” και τα ασφαλιστικά ταμεία μετατρέπονται σε μια τεράστια πηγή άντλησης κεφαλαίων για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Το ΚΚΕ αναμένεται να επικεντρώσει όλο το επόμενο διάστημα την κριτική του προς την κυβέρνηση, με πλούσια δραστηριότητα. Ήδη, για το επόμενο Σάββατο, 30 Νοεμβρίου, προετοιμάζονται συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα. Στην Αθήνα το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 το πρωί στα Προπύλαια και στη Θεσσαλονίκη στις 11 το πρωί στο Άγαλμα του Βενιζέλου.

Παράλληλα, στελέχη του Περισσού διαμηνύουν προς την κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε αλλαγές για τον τρόπο πραγματοποίησης και προκήρυξης των απεργιών.

προειδοποιούν πως σε μια τέτοια περίπτωση οι αντιδράσεις θα είναι πολύ μεγάλες, ενώ και να ψηφιστεί ο νόμος τα συνδικάτα δεν θα τον εφαρμόσουν, “θα μείνει ανενεργός”, όπως χαρακτηριστικά τονίζουν…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα