Στερεύει το νερό για το Ποτάμι – Πολύ κοντά το τέλος

Στερεύει το νερό για το Ποτάμι – Πολύ κοντά το τέλος
Σταύρος Θεοδωράκης Eurokinissi

Δύσκολα θα βρεθεί σοβαρός διάδοχος. Ο ορισμός του Γιώργου Μαυρωτά στη θέση του ΓΓ Αθλητισμού από τον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαφάνισε και τις ελάχιστες ελπίδες για επιβίωση, του σχήματος. Ουδείς σοβαρός να ηγηθεί με αξιώσεις- αρνείται και ο Μιλτιάδης Κύρκος

Στερεύει σιγά-σιγά το νερό στο Ποτάμι.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, σύμφωνα με τις πληροφορίες, επιστρέφει στην Αθήνα από τις καλοκαιρινές του διακοπές, που τόσο είχε ανάγκη, όχι μόνο σωματικά, αλλά και προκειμένου να λάβει τις αποφάσεις του για το τι θα πράξει στο μέλλον.

Όπως όλα δείχνουν δεν θα ξαναηγηθεί στο Ποτάμι, αλλά και δεν πρόκειται να ενταχθεί στη Νέα Δημοκρατία, όπως ψευδώς ψιθυρίζουν στο παρασκήνιο κάποιοι άσπονδοι φίλοι του. Αν, άλλωστε, ήθελε πολιτικές θέσεις άνευ συνεργασιών αρχών (όπως αυτός πάντα πίστευε) θα τις είχε, τόσο επί Αλέξη Τσίπρα, όσο και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ιδίως την εποχή που η Πειραιώς επεδίωκε μαζί του προεκλογική συνεργασία. Ίσως, μάλιστα, τον ίδιο στη συγκεκριμένη στιγμή περισσότερο τον ενδιαφέρει η τύχη του κόμματος που ίδρυσε, παρά το προσωπικό του μέλλον.

Η αξιοποίηση του Γιώργου Μαυρωτά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη θέση του ΓΓ Αθλητισμού, λίγο μετά από τότε που ο Σταύρος Θεοδωράκης τον όρισε αντιπρόεδρο του κόμματος, “αντ’ αυτού” δηλαδή, σήμανε κατά πολλούς και τυπικά τέλος του Ποταμιού, μηδενίζοντας και τις ελάχιστες ελπίδες που υπήρχαν για επιβίωση του σχήματος.

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει αξιόλογο στέλεχος να ηγηθεί έστω και ενός πολύ μικρού, εναπομείναντος σχήματος, με στόχο ίσως τις διεργασίες-εάν υπάρξουν τέτοιες- για δημιουργία ενός νέου φορέα στο χώρο της κεντροαριστεράς ή του κέντρου, καθώς κάποιοι πχ ευελπιστούν πως στο απώτερο μέλλον θα κινηθεί στην κατεύθυνση αυτή ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο Μιλτιάδης Κύρκος, που θα μπορούσε να είναι ένα τέτοιο πρόσωπο, δεν ενδιαφέρεται, καθώς θεωρεί ότι το Ποτάμι έχει τελειώσει, ενώ άγνωστο είναι ακόμα τι θα πράξουν εναπομείναντα στελέχη της Σεβαστουπόλεως, με απήχηση, όπως πχ η Αντιγόνη Λυμπεράκη,ο Γιώργος Γραμματικάκης, ο Κώστας Μπιτζάνης, ίσως και ο Νίκος Νυφούδης, ενώ στο χώρο παραμένει και ο επικεφαλής των “Μεταρρυθμιστών” Σπύρος Λυκούδης.

Περισσότερα θα μάθουμε προσεχώς, όταν ξεκινήσει τις πρώτες του επαφές ο Σταύρος Θεοδωράκης…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα