Στη Ζάκυνθο ο Άδωνις, ερώτημα ο Βενιζέλος

Στη Ζάκυνθο ο Άδωνις, ερώτημα ο Βενιζέλος
Άδωνις Γεωργιάδης Eurokinissi

Δεν υπερψηφίζει την άρση ασυλίας του Α. Λοβέρδου ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, πιστός στην άποψη που έχει εκφράσει δημοσίως. Πιέζει η Χαριλάου Τρικούπη τον πρώην πρόεδρο του κόμματος να υπερψηφίσει, έστω και αν διαφωνεί

Έντονο παρασκήνιο επικρατεί σε κόμματα της αντιπολίτευσης ενόψει της άρσης της ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου την Παρασκευή στην Ολομέλεια της Βουλής ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένονται νέες εξελίξεις στην υπόθεση Novartis.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, που είχε δηλώσει πως θα καταψηφίσει την άρση ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου, αν και ο ίδιος ο «πράσινος» πρώην υπουργός έχει ταχθεί υπέρ, θα απέχει από την ψηφοφορία, καθώς έχει προγραμματίσει επίσκεψη την Παρασκευή στη Ζάκυνθο. Έτσι, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ που έχει τονίσει πως τα συγκεκριμένα αδικήματα έχουν παραγραφεί. Η απουσία του Α. Γεωργιάδη από την ψηφοφορία της Παρασκευής, επιπλέον δεν τον φέρνει σε ευθεία αντιπαράθεση με το κόμμα του, γεγονός που διευκολύνει και τις δυο πλευρές.

Αντιθέτως, η Χαριλάου Τρικούπη πιέζει στο παρασκήνιο τον Ευάγγελο Βενιζέλο, που έχει πρώτος εκφράσει την πολιτική θέση για την παραγραφή που υποστηρίζει και ο Α. Γεωργιάδης, προκειμένου να υπερψηφίσει την άρση της ασυλίας του Α. Λοβέρδου, ώστε το ΚΙΝΑΛ να μην βγει τραυματισμένο από την ψηφοφορία.

Στις ηγεσίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του Κινήματος Αλλαγής, πάντως, επικρατεί προβληματισμός για τις άμεσες και δημόσιες παρεμβάσεις των Α. Γεωργιάδη και Ευ. Βενιζέλου, καθώς εκτιμήθηκε ότι επιχείρησαν να σύρουν τους δυο αρχηγούς στις δικές τους θέσεις. Και αυτό, παρότι τους αναγνωρίζετε ότι «έχουν δικαίωμα για μια λέξη παραπάνω, καθώς επιχειρήθηκε να τους εμπλέξουν στην υπόθεση».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα