Τα μηνύματα Μαξίμου προς τον Πάνο Καμμένο

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες.
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες. EUROKINISSI

Με τον ...τερματοφύλακα πριν το πέναλτι μοιάζει τις τελευταίες ημέρες η κοινοβουλευτική πλειοψηφία, καθώς η νευρικότητα που επιδεικνύει ο Πάνος Καμμένος λόγω και των δημοσκοπήσεων διαμορφώνει ένα πεδίο κινούμενης άμμου.

“Δεν θα κερδίσεις τίποτε εάν ρίξεις την κυβέρνηση μόνο ο Μητσοτάκης θα βγει κερδισμένος” διαμηνύουν προς τον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο, κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που ελπίζουν πως η παρούσα κοινοβουλευτική πλειοψηφία θα φτάσει τουλάχιστον έως τον Μάρτιο. Η κύρωση ή όχι της Συμφωνίας των Πρεσπών από το Κοινοβούλιο της FYROM, όμως, θα κρίνει πολλά

Με τον ...τερματοφύλακα πριν το πέναλτι μοιάζει τις τελευταίες ημέρες η κοινοβουλευτική πλειοψηφία, καθώς η νευρικότητα που επιδεικνύει ο Πάνος Καμμένος λόγω και των δημοσκοπήσεων διαμορφώνει ένα πεδίο κινούμενης άμμου.

“Ο Π. Καμμένος δεν πρόκειται να κερδίσει τίποτε εάν ρίξει την κυβέρνηση. Κανένας από αυτούς που θέλει να πέσει ο Τσίπρας δεν θα ψηφίσει Καμμένο επειδή έριξε την κυβέρνηση. Ο μόνος κερδισμένος θα είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ οι ΑΝΕΛ σε μια τέτοια περίπτωση θα κινδυνεύσουν με εξαΰλωση εκλογικά” διαμηνύουν κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προς τον υπουργό Άμυνας.

Ο Αλ. Τσίπρας θα επιδιώξει να πείσει τον κυβερνητικό του εταίρο στις επαφές που θα έχουν από σήμερα, πως θα πρέπει να φτάσουν μαζί τουλάχιστον έως τον Μάρτιο και πως οτιδήποτε άλλο θα είναι επιζήμιο για όλους. Την ίδια στιγμή, άλλα στελέχη που προέρχονται από το χώρο της καραμανλικής δεξιάς, προσπαθούν να πιέσουν τον Π. Καμμένο να εγκαταλείψει ακραίες θέσεις σε σειρά θεμάτων, χωρίς όμως έως τώρα να εισακούονται.

Καθοριστικό για τις εξελίξεις θα είναι το εάν ο Ζόραν Ζάεφ κατορθώσει να εξασφαλίσει τους 80 βουλευτές που απαιτούνται για τη συνταγματική αναθεώρηση. Αν το πετύχει, τότε ίσως οι διαδικασίες επιταχυνθούν, καθώς η Συμφωνία των Πρεσπών θα μπορεί να έρθει για κύρωση στην ελληνική Βουλή ακόμα και στα τέλη Ιανουαρίου. Αν ο Ζ. Ζάεφ δεν εξασφαλίσει την πλειοψηφία των 80 βουλευτών και η χώρα του οδηγηθεί στις κάλπες στις 2 ή τις 9 Δεκεμβρίου, τότε το χρονικό όριο του Μαρτίου είναι περισσότερο εύκολο να επιτευχθεί. Όπως, άλλωστε, σημείωσε το news24/7 το Σάββατο, ο Π. Καμμένος κατανοεί πως με τη Συμφωνία των Πρεσπών ενδέχεται να χάσει έως και τρεις βουλευτές, οπότε πιέζεται να άρει την εμπιστοσύνη του προς την κυβέρνηση νωρίτερα.

Στη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα, ωστόσο, θα επιδιωχθεί να υπάρξει συμφωνία επί ενός οδικού χάρτη, αν και είναι επισφαλές το κατά πόσον ο υπουργός Άμυνας θα την τηρήσει.

Η συμπόρευση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μάλιστα, αν κρίνει κανείς και από τις τοποθετήσεις κορυφαίων στελεχών της Κουμουνδούρου, φτάνει στο τέλος της με τη λήξη της θητείας της παρούσας Βουλής, γεγονός που σημαίνει ότι οι σχέσεις των δυο κομμάτων το επόμενο διάστημα θα καταστούν περισσότερο ανταγωνιστικές, από τη στιγμή ιδίως που ο Π. Καμμένος επέλεξε να τοποθετήσει το κόμμα του στο ακροδεξιό άκρο του πολιτικού σκηνικού.

Ένα δε από τα μεγάλα ερωτήματα που παραμένουν σε περίπτωση που οι ΑΝΕΛ αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους από την κυβέρνηση είναι εάν ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να βρει κοινοβουλευτική πλειοψηφία με την οποία να πορευτεί για μερικούς μήνες. Ή εάν τελικά επιλέξει να προσφύγει σε πρόωρες κάλπες, τονίζοντας πως είναι “μόνος έναντι όλων”...ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Καμμένος, ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Ανεξάρτητοι Έλληνες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Συνεχίζουν μαζί Τσίπρας - Καμμένος, αν και με γκρίνιες από ΣΥΡΙΖΑ

“Όχι” Τσίπρα σε plan B Καμμένου

Καμμένος: Ξύδι, οι ΑΝΕΛ θα μπούμε ισχυρότεροι και ο Αλέξης θα νικήσει

SHARE:

24Media Network