Τι διαμήνυσε το Μαξίμου στην οδό Δημοκρίτου

Τι διαμήνυσε το Μαξίμου στην οδό Δημοκρίτου
Ο πρωθυπουργός, Κ. Μητσοτάκης με τον πρώην πρωθυπουργό, Αντ. Σαμαρά, σε εκδήλωση (Φωτογραφία αρχείου) Eurokinissi

Πληροφορίες επιμένουν πως ο πρώην πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με έμπιστα στελέχη που ήταν πλάι του ώστε να εκλεγεί Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ενοχλημένο εμφανίζεται το Μέγαρο Μαξίμου από τις δημόσιες τοποθετήσεις “σαμαρικών” βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας που προτείνουν τον Αντώνη Σαμαρά για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Συνεργάτες του πρωθυπουργού θεωρούν -ή έχουν τις πληροφορίες- ότι παρεμβάσεις των συγκεκριμένων “γαλάζιων” βουλευτών γίνονται οργανωμένα, ενώ, εκ των πραγμάτων, όπως και η οποιαδήποτε “υπόδειξη” και προσπάθεια επηρεασμού του Κυριάκου Μητσοτάκη πριν λάβει την απόφασή του για το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας, εκ των πραγμάτων του δημιουργεί προβλήματα.

Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες των “Παιχνιδιών Εξουσίας”, το Μέγαρο Μαξίμου έχει διαμηνύσει σε “σαμαρικά” στελέχη της οδού Δημοκρίτου και τη δυσφορία του από τις παρεμβάσεις αυτές, ζητώντας μάλιστα να σταματήσει το μπαράζ δηλώσεων για το σχετικό θέμα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι οποίες δεν επιδέχονται διάψευσης, κατά τη διάρκεια των ημερών διεξαγωγής του Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας έχει προγραμματιστεί συνάντηση των στελεχών εκείνων που στήριξαν τον Αντώνη Σαμαρά για την εκλογή του στην ηγεσία του κόμματος, των προσώπων δηλαδή εκείνων που παρέμειναν δίπλα στον πρώην πρωθυπουργό τις πιο δύσκολες στιγμές.

Ο Αντώνης Σαμαράς, πάντως, είναι αλήθεια πως δέχεται μια σφοδρή επίθεση όχι μόνο από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και “από τα μέσα”, χωρίς να δώσει αφορμές και χωρίς να έχει προκαλέσει εσωκομματικά προβλήματα, ενώ ιδιαίτερα προσεκτικοί είναι και οι βουλευτές που του είναι “πιστοί”, χωρίς βεβαίως αυτό να σημαίνει ότι δεν προωθούν την ατζέντα τους όποτε μπορούν-πράγμα, βεβαίως, που είναι θεμιτό. Ταυτόχρονα, όμως, η ατζέντα αυτή σε πολλά σημεία διαφέρει από την πολιτική της ΝΔ και τη στροφή σε ορισμένα θέματα (πχ Συμφωνία των Πρεσπών) από τότε που η Πειραιώς ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, με αποτέλεσμα το “σαμαρικό” μπλοκ να δυσκολεύει τις κινήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη. Τα περί “ανατροπής” της κυβέρνησης είναι κάτι παραπάνω από αστεία και φαιδρά, όμως το συγκεκριμένο σήριαλ αναμένεται να έχει πολλά επεισόδια όσο περνάει το χρονικό διάστημα από την ανάληψη της εξουσίας και ξεδιπλώνονται οι πολιτικές της κυβέρνησης…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα