Το ΕΚ Θεσσαλονίκης και όχι η ΓΣΕΕ διοργανώνουν στις 7 Σεπτέμβρη την πρώτη συγκέντρωση κατά Μητσοτάκη

Το ΕΚ Θεσσαλονίκης και όχι η ΓΣΕΕ διοργανώνουν στις 7 Σεπτέμβρη την πρώτη συγκέντρωση κατά Μητσοτάκη
Φωτογραφία αρχείου MotionTeam

Η Συνομοσπονδία δεν δύναται καθώς έχει Διοίκηση διορισμένη από το Πρωτοδικείο, που δεν έχει άλλες αρμοδιότητες, παρά μόνο την πραγματοποίηση του Συνεδρίου. Συγκέντρωση και από το ΠΑΜΕ, ενδιαφέρον για το τι θα πράξουν οι… "ξεδοντιασμένοι" Μακεδονομάχοι!

Παρότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη διαθέτει, τουλάχιστον την παρούσα στιγμή, μεγάλη περίοδο χάριτος, καθώς είναι νεοκλεγμένη από τον ελληνικό λαό και διαθέτει σημαντική αυτοδυναμία, τα συνδικάτα διοργανώνουν ήδη τις πρώτες τους κινητοποιήσεις.

Αφορμή αποτελεί η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, με τα συνδικάτα να διοργανώνουν συλλαλητήρια την πρώτη ημέρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί στη συμπρωτεύουσα, για τα εγκαίνια της ΔΕΘ, στις 7 Σεπτεμβρίου.

Ενδιαφέρον έχει ότι το συλλαλητήριο που διοργανώνουν κάθε χρόνο η ΓΣΕΕ με την ΑΔΕΔΥ, θα διοργανώνει φέτος όχι η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας, αλλά το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Και αυτό, καθώς η προσωρινή –διορισμένη- Διοίκηση της ΓΣΕΕ δεν διαθέτει άλλη δυνατότητα, παρά μόνο τη διοργάνωση του Συνεδρίου της Συνομοσπονδίας, για το  οποίο υπάρχει αισιοδοξία ότι θα διεξαχθεί τελικά περί  τα μέσα φθινοπώρου.

Οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου θα προβάλλουν μέσω αυτού τις θέσεις τους και  τα αιτήματά τους, ενώ σε συζήτηση που έγινε σε σύσκεψη της πλειοψηφίας –σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτουν τα «Παιχνίδια Εξουσίας»- υπήρξαν αντιδράσεις σε πρόταση που έγινε να μην πραγματοποιούνται πλέον κινητοποιήσεις κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του εκάστοτε πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

Συλλαλητήριο κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της ΔΕΘ από τον νέο πρωθυπουργό θα πραγματοποιήσει και το ΠΑΜΕ, που παραδοσιακά διοργανώνει τις πολυπληθέστερες κινητοποιήσεις, όπως και οι αναρχοαυτόνομοι στην Καμάρα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εμφανίζει το τι θα πράξουν φέτος οι «Μακεδονομάχοι», που πέρυσι, λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών, προχώρησαν σε μεγάλες κινητοποιήσεις και σε εκτεταμένα επεισόδια κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της ΔΕΘ, ωστόσο, μετά την αλλαγή κυβέρνησης, δεν δείχνουν διάθεση ενασχόλησης με το θέμα!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα