MotionTeam

ΜΕ ΝΕΟΥΣ, ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ “ΟΝΟΜΑΤΑ” ΣΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ Η ΝΔ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙ ΤΙΣ “ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ” ΤΗΣ

Η ΝΔ ετοιμάζεται πυρετωδώς για τις εκλογές και αναζητεί τρόπους να απευθυνθεί σε κοινά στα οποία δεν έχει καλές επιδόσεις.

Η ημερομηνία των εκλογών επισήμως δεν έχει κλειδώσει, αλλά το παζλ των ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας ολοκληρώνεται.

Το κυβερνών κόμμα μάλιστα θέλει να απευθυνθεί και με την επιλογή υποψηφίων βουλευτών και σε κοινά, στα οποία δεν καταγράφει καλές επιδόσεις: Τις γυναίκες και τους νέους.

Στα γαλάζια ψηφοδέλτια επομένως στόχος είναι να ενταχθούν και 40άρηδες αλλά και περισσότερες γυναίκες. Πιθανότατα δε οι ανακοινώσεις των ονομάτων αυτών να γίνουν χωριστά από το σύνολο των ψηφοδελτίων, για να τονιστεί ο συμβολισμός. Μεταξύ των νεότερων υποψηφίων σημειωτέον ότι συγκαταλέγονται και τέκνα πολιτικών οικογενειών.

Ειδικότερα, στην Α Αθηνών ακούγονται τα ονόματα του εκπροσώπου του ΕΦΚΑ Όμηρου Τσαπάλου, της κόρης του πρώην υπουργού της ΝΔ Πόλας Δαμιανού, της δικηγόρου Εβίτας Βαρελά, της δικηγόρου και ανιψιάς του Ιωάννη Ζίγδη, Φαίδρας Τσαλαχούρη, ενώ ήδη έχει ανακοινωθεί η υποψηφιότητα της αντιδημάρχου Αθηναίων, Άννας Ροκοφύλλου, που ως κόρη του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Χρήστου Ροκοφύλλου συμβάλλει και στο άνοιγμα στους κεντρογενείς ψηφοφόρους.

Στο Νότιο Τομέα Αθηνών υποψήφιες φέρονται η Ντόρα Πάλλη και η Ιωάννα Γκελεστάθη, αμφότερες θυγατέρες πρώην υπουργών της ΝΔ, ενώ στη γενιά των 40άρηδων ανήκει και ο εκπρόσωπος της ΝΔ Τάσος Γαϊτάνης.

Στο Βόρειο Τομέα Αθηνών, μία από τις πιθανές υποψηφιότητες είναι αυτή του Αυγουστίνου Γαλιάσου, επίσης της γενιάς των 40άρηδων και δη Έλληνας του εξωτερικού που επέστρεψε και θα συμβολίσει το brain gain. Ακούγονται επίσης τα ονόματα της αθλητικογράφου Άριας Αγάτσα και της αναπληρώτριας διοικήτριας του ΓΝΔΑ “Αγία Βαρβάρα”, Φωτεινής Βρύνα.

Στο Δυτικό Τομέα Αθηνών τη γενιά των 40άρηδων φέρεται πως θα εκπροσωπήσει ο οικονομολόγος, Ηλίας Τσούνης.

Στη Β Πειραιά ακούγονται τα ονόματα του μηχανολόγου, Γιώργου Βρεττάκου, αλλά και του Σπύρου Χαγκαμπιμάνα, δημοσίου υπαλλήλου στο υπουργείο Μετανάστευσης.

Στην Α Θεσσαλονίκης δύο πιθανοί υποψήφιοι από τη νεότερη γενιά είναι ο καρδιολόγος Διαμαντής Γκολιδάκης και η δικηγόρος Αφροδίτη Νέστορα.

Στη Β Θεσσαλονίκης φέρεται πως θα είναι ξανά υποψήφιος ο προερχόμενος από την τοπική αυτοδιοίκηση Φάνης Παπάς, που ήταν πρώτος επιλαχών στις εκλογές του 2019.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης

Στην Καρδίτσα, υποψήφιος από τη νέα γενιά συζητείται να είναι ο οικονομολόγος Φώτης Βρέκος.

Στα Τρίκαλα πιθανόν να διεκδικήσει μία θέση ο Μικέλης Χατζηγάκης, γιος του πρώην υπουργού της ΝΔ.

Στη Δράμα ακούγεται το όνομα του δικηγόρου Μιχάλη Τάσου.

Στην Κόρινθο μία πιθανή υποψηφιότητα είναι της πολιτικού επιστήμονα Χριστίνας Οικονόμου.

Στην Αργολίδα ακούγεται το όνομα του δικηγόρου Τάσου Πέζου.

Στα Γιάννενα από τη νεότερη γενιά φέρεται πιθανός υποψήφιος ο δικηγόρος Χάρης Λαζάνης, ενώ από γυναίκες η Γιώτα Ναβροζίδου.

Στα Χανιά υποψήφιοι αναμένεται να είναι ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, ανιψιός του πρώην υπουργού, και η φαρμακοποιός Ελευθερία Αρχοντάκη.

Στο Ηράκλειο συζητά να κατέβει υποψήφιος ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης, ανιψιός του Μανώλη Κεφαλογιάννη.

Στην Ξάνθη μία γυναίκα και νέα πιθανή υποψήφια είναι η επιχειρηματίας και πρόεδρος της ΟΕΒΕ Μαίρη Τσιακίρογλου.

Στη μονοεδρική των Γρεβενών πιθανή υποψήφια φέρεται η δικηγόρος Λαμπρινή Κόγιου.

Στη Βοιωτία ακούγεται το όνομα της δικηγόρου και δημοτικής συμβουλου Ευαγγελίας Τζουβελέκη.

Στην Αχαϊα εξετάζεται να συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια η συνεργάτης του κυβερνητικού εκπροσώπου Παναγιώτα Παυλοπούλου και η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Αννα Μαστοράκου.

Ενώ στη Μεσσηνία μία πιθανή γυναικεία υποψηφιότητα είναι αυτή της δικηγόρου Παναγιώτας Κουμάντου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα