Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα κατά του Πολυνομοσχεδίου

Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα κατά του Πολυνομοσχεδίου
Συγκέντρωση στο Σύνταγμα για το πολυνομοσχέδιο που επρόκειτο να ψηφιστεί στη Βουλή πραγματοποίησαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την Κυριακή 28 Απριλίου 2013. (EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) Eurokinissi

Συλλαλητήριο κατά του Πολυνομοσχεδίου πραγματοποίησε η ΑΔΕΔΥ το απόγευμα της Κυριακής έξω από τη Βουλή. Άνοιξαν οι δρόμοι στο κέντρο και ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα

Εκπαιδευτικοί, υπάλληλοι στην τοπική αυτοδιοίκηση, στο χώρο της υγείας, στα υπουργεία Πολιτισμού, Οικονομικών και σε άλλα υπουργεία και δημόσιους οργανισμούς, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ για συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του πολυνομοσχεδίου από την κυβέρνηση και την ψήφισή του με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν περίπου 2000 άτομα, καθώς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

“Καταστρέφετε τις ζωές. Θα τις πάρουμε πίσω! Να διώξουμε μνημόνια και τρόικα” και “σταθερή-μόνιμη δουλειά-όχι στις απολύσεις”, ήταν κάποια από τα συνθήματα στα πανό των διαδηλωτών.

Με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, η κυβέρνηση υλοποιεί τις δεσμεύσεις της προς την τρόικα για 15.000 απολύσεις και την υπαγωγή 25.000 δημοσίων υπαλλήλων σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Συνοδεύεται επίσης από συγχωνεύσεις και καταργήσεις δημοσίων υπηρεσιών και μετατάξεις υπαλλήλων, ενώ διατηρείται, έστω και ελαφρώς μειωμένο, το ειδικό τέλος ακινήτων στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, γνωστό και ως “χαράτσι”.

Οι δρόμοι άνοιξαν, λίγο μετά τις 9, ενώ ανοικτός είναι και ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα, που είχε κλείσει το απόγευμα με εντολή της αστυνομίας.

Το πρωί στο Σύνταγμα, παραγωγοί και πωλητές λαϊκών αγορών έστησαν πάγκους και μοίρασαν φρούτα και λαχανικά. Ήταν μια κίνηση αλληλεγγύης, όπως δήλωσαν, στο δοκιμαζόμενο κόσμο και διαμαρτυρίας εναντίον των μέτρων που εξοντώνουν τις λαϊκές αγορές. Στη συνέχεια επιχείρησαν να προσεγγίσουν τη Βουλή, όπου τους σταμάτησαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα