Αυτές είναι οι έξυπνες πόλεις που ζουν ήδη στο μέλλον

Αυτές είναι οι έξυπνες πόλεις που ζουν ήδη στο μέλλον

Δείτε ποιες περιοχές του κόσμου ζουν ήδη στο μέλλον

Εάν γνωρίζετε πού να κοιτάξετε, μπορείτε να ταξιδέψετε στο μέλλον σήμερα.

Στο παρελθόν, οι επιχειρήσεις συνήθιζαν να κρύβουν τα ευρύματά τους στα εργαστήρια, όμως στις μέρες μας οι νεότερες τεχνολογίες, όπως τα αυτόνομα αυτοκίνητα και τα drone πρέπει πρώτα να δοκιμαστούν και να τελειοποιηθούν στον πραγματικό κόσμο πριν εισαχθούν στη ζωή μας.

Μάλιστα, υπάρχουν πόλεις σε όλο τον κόσμο που φιλοξενούν ορισμένες έξυπνες και καινοτόμες ιδέες, δίνοντας στους κατοίκους την ευκαιρία να ρίξουν μια ματιά σε αυτό που θα μπορούσε να γίνει μέρος της σύγχρονης κουλτούρας τα επόμενα χρόνια.

Δείτε παρακάτω ποιες πόλεις του κόσμου ζουν ήδη στο μέλλον:

ΠΙΤΣΜΠΟΥΡΓΚ, ΗΠΑ

Αυτές είναι οι έξυπνες πόλεις που ζουν ήδη στο μέλλον

Το Πίτσμπουργκ είναι μια πόλη γνωστή για τη βιομηχανία σιδήρου και χάλυβα, η οποία έχει γίνει εστία έρευνας αυτόνομων οχημάτων. Η Uber, η Ford και η Aurora διαθέτουν ήδη τοπικά γραφεία, ενώ άλλες αυτοδυνάμεις εταιρείες σκέφτονται να μετακομίσουν στην πόλη, σύμφωνα με την τοπική κυβέρνηση.

Το Πίτσμπουργκ επιπλέον φιλοξενεί το πανεπιστήμιο Carnegie Mellon, όπου η πρωτοποριακή εργασία για αυτόνομα οχήματα έχει ξεκινήσει εδώ και δεκαετίες, ενώ είναι επίσης ένας μακροπρόθεσμος ηγέτης στον τομέα της μηχανικής και της ρομποτικής.

ΡΕΙΚΙΑΒΙΚ, ΙΣΛΑΝΔΙΑ

Αυτές είναι οι έξυπνες πόλεις που ζουν ήδη στο μέλλον

Το Ρέικιαβικ φιλοξενεί ένα νέο πλήρως αυτοματοποιημένο πρόγραμμα παράδοσης με drone – ενώ είναι ένα από τα μοναδικά μέρη του πλανήτη, όπου ένα άτομο μπορεί να παραλάβει μία παραγγελία μέσω ενός drone.

ΜΟΣΧΑ, ΡΩΣΙΑ

Αυτές είναι οι έξυπνες πόλεις που ζουν ήδη στο μέλλον

Η πρωτεύουσα της Ρωσίας έχει ένα δίκτυο 146.000 καμερών για να παρακολουθεί τους δρόμους της πόλης, τους κατοίκους, τους επισκέπτες και τις επιχειρήσεις. Οι κάμερες χρησιμοποιούνται για να επαληθεύσουν ότι έχουν συλλεχθεί τα απορρίμματα, για την καταστολή της ταχύτητας και για την παρακολούθηση της απομάκρυνσης του χιονιού.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΧΩΡΕΣ ΣΤΟ FORTUNEGREECE.COM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Fortunegreece
SHARE:

24Media Network