Facebook Pay: Αυτό είναι το νέο σύστημα πληρωμών της εταιρείας

Facebook Pay: Αυτό είναι το νέο σύστημα πληρωμών της εταιρείας
facebook

Θα λειτουργεί περίπου όπως το PayPal. Ο χρήστης προσθέτει τον επιθυμητό τρόπο πληρωμής (π.χ. πιστωτική κάρτα) και στη συνέχεια όλες οι πληρωμές του γίνονται με “βιτρίνα” το Facebook Pay.

Τι έλειπε τόσο καιρό από τον κατάλογο προϊόντων της Facebook; Μα φυσικά το δικό της σύστημα πληρωμών… Η εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα το Facebook Pay, μία νέα λειτουργία για να πραγματοποιείς πληρωμές σε όλη τη γκάμα εφαρμογών και υπηρεσιών που προσφέρει, σε μια προσπάθεια να ενοποιήσει όλες τις διαφορετικού τύπου πληρωμές (π.χ. αγορά προϊόντων από καταστήματα, δωρεές σε φιλανθρωπικούς σκοπούς και αποστολή χρημάτων σε φίλους) σε ένα σύστημα.

Από τις εξηγήσεις της Facebook αντιλαμβανόματε ότι το Facebook Pay θα λειτουργεί περίπου όπως το PayPal. Προσθέτεις τον επιθυμητό τρόπο πληρωμής στο Facebook Pay (π.χ. πιστωτική κάρτα) και στη συνέχεια όλες οι πληρωμές σου γίνονται με “βιτρίνα” το Facebook Pay. Αυτό σημαίνει ότι τα προσωπικά δεδομένα σου δεν θα γίνονται γνωστά στα καταστήματα και τις εφαρμογές με τις οποίες γίνεται η συναλλαγή, αλλά παραμένουν (γελάει ο κόσμος) μόνο στη διάθεση της Facebook, η οποία μάλλον ψάχνεται να μαζέψει και αυτές τις πληροφορίες από τους χρήστες. Στην ανακοίνωση της, πάντως, υπόσχεται ότι τα δεδομένα είναι κρυπτογραφημένα και θα παρακολουθούνται διαρκώς οι διαδικασίες για αποφυγή απάτης.

facebook

 

Το Facebook Pay τροφοδοτείται με τις περισσότερες χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες, αλλά και από λογαριασμό PayPal, ενώ η λειτουργία υποστηρίζεται από τις υπάρχουσες υποδομές της εταιρείας. Δεν φαίνεται, για την ώρα, να υπάρχει καμία σύνδεση με το κρυπτονόμισμα Libra και το Calibra wallet.

Η αρχή για το Facebook Pay θα γίνει, όπως είναι λογικό, από τις ΗΠΑ για φιλανθρωπίες, in-game συναλλαγές, αγορές εισιτηρίων, αποστολές χρημάτων από χρήστη σε χρήστη μέσω του Facebook Messenger, και επιλεγμένες Pages και επιχειρήσεις στο Facebook Marketplace. Αργότερα θα επεκταθεί σαν υπηρεσία πληρωμών τόσο στο Instagram, όσο και στο WhatsApp.

Δείτε εδώ την επίσημη ιστοσελίδα του Facebook Pay.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα