Η Google αποκαλύπτει τις εταιρείες που θα αναβαθμίσουν σε Android 10 πριν το τέλος του 2019

Η Google αποκαλύπτει τις εταιρείες που θα αναβαθμίσουν σε Android 10 πριν το τέλος του 2019
Techgear.gr

Η έκδοση Android 9 Pie έχει σημειώσει τον μεγαλύτερο ρυθμό υιοθέτησης από τους κατασκευαστές τον πρώτο χρόνο της διανομής της και αυτή τη στιγμή κατέχει το 22.6% του οικοσυστήματος Android.

Το πρόβλημα του κατακερματισμού (fragmentation) του Android OS δεν έχει αντιμετωπιστεί όπως θα ήθελε η Google, παρά τις έντονες προσπάθειες και τις πιέσεις που ασκεί στους συνεργάτες – κατασκευαστές των Android smartphones. Είναι αλήθεια ότι τα πράγματα έχουν βελτιωθεί αρκετά σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και πάλι κανείς δεν μπορεί να πει ότι βρισκόμαστε σε ένα πραγματικά καλό σημείο. Προφανώς είναι εξαιρετικά δύσκολο να φτάσει στο επίπεδο του iOS, διότι εκεί μιλάμε για ένα λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιείται ουσιαστικά σε μία συσκευή.

Η εταιρεία αποκάλυψε στο επίσημο blog των developers ότι η έκδοση Android 9 Pie έχει σημειώσει τον μεγαλύτερο ρυθμό υιοθέτησης από τους κατασκευαστές τον πρώτο χρόνο της διανομής της και αυτή τη στιγμή κατέχει το 22.6% του οικοσυστήματος Android. Αυτό οφείλεται στο Project Treble και τη στενή συνεργασία της Google με τους κατασκευαστές, με αποτέλεσμα να επιταχυνθεί ο χρόνος αναβάθμισης από το Android 8.0 Oreo στο Android 9 Pie κατά 3 μήνες.

Techgear.gr

 

Τα πράγματα αναμένεται ότι θα γίνουν ακόμη πιο γρήγορα στην περίπτωση του Android 10, καθώς ήδη οι Essential, HMD Global (Nokia), Xiaomi και OnePlus έχουν ξεκινήσει την αναβάθμιση στις συσκευές τους και ακολουθούν μέχρι το τέλος του 2019 οι Asus, LG, Motorola, Oppo, Realme, Samsung, Sharp, Sony, Transsion και vivo.

Για να δούμε αν θα εκπληρωθεί η δέσμευση των παραπάνω εταιρειών…

Δείτε εδώ τι νέο φέρνει το Android 10

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα