Ημέρα Αγίου Βαλεντίνου: Το παιχνίδι της Google για τους ερωτευμένους

Ημέρα Αγίου Βαλεντίνου: Το παιχνίδι της Google για τους ερωτευμένους

Η μηχανή αναζήτησης έφτιαξε ένα παιχνίδι για να γιορτάσει την ημέρα των ερωτευμένων. Οδήγησε τον παγκολίνο στο πιο ρομαντικό ραντεβού

Ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου και το doodle της Google δεν θα μπορούσε να παραβλέψει τη γιορτή των ερωτευμένων. Η ομάδα της μηχανής αναζήτησης κατασκεύασε ένα arcade παιχνίδι με το οποίο γιορτάζει τον έρωτα. Για την ακρίβεια, ζητά από τους χρήστες να οδηγήσουν ένα παγκολίνο στο απόλυτα ρομαντικό ραντεβού. Για να το πετύχουν αυτό πρέπει να περάσουν από μια σειρά δοκιμασίες...

Ο παγκολίνος είναι θηλαστικό στη τάξη των φολιδωτών. Η μόνη οικογένεια που σώζεται μέχρι σήμερα, οι Μανίδες, έχει ένα γένος, το Μάνις, το οποίο αποτελείται από οχτώ είδη. Αυτά τα είδη έχουν διαστάσεις από 30 μέχρι 100 εκατοστά μήκος. Είναι γνωστά επίσης και κάποια εξαφανισμένα είδη παγκολίνων. Το όνομα παγκολίνος προέρχεται από τη μαλαισιανή γλώσσα «πενγκουλίν», που σημαίνει «κάτι που κυλάει». Βρίσκεται σε τροπικές περιοχές της Αφρικής και της Ασίας.

Ημέρα Αγίου Βαλεντίνου: Το παιχνίδι της Google για τους ερωτευμένους

Οι παγκολίνοι έχουν μεγάλες προστατευτικές κεράτινες φολίδες που καλύπτουν το δέρμα τους. Είναι τα μόνα γνωστά θηλαστικά με αυτή την προσαρμογή. Ζουν σε κουφάλες δέντρων ή λαγούμια, ανάλογα με το είδος. Είναι νυκτόβια ζώα και η δίαιτά τους περιλαμβάνει κυρίως μυρμήγκια και τερμίτες, τα οποία τρώνε με τη μακριά τους γλώσσα. Συνήθως είναι μοναχικά ζώα, τα οποία συναντώνται μόνο για να αναπαραχθούν.

Γεννούν από ένα μέχρι τρία μικρά κάθε φορά, τα οποία μεγαλώνουν μέσα σε δύο χρόνια. Οι παγκολίνοι κινδυνεύουν από το κυνήγι (για το κρέας και τις φολίδες τους) και από την αποψίλωση του ενδιαιτήματός τους. Είναι το θηλαστικό το οποίο γίνεται περισσότερες φορές θύμα παράνομου εμπορίου ζώων. Και τα οχτώ είδη παγκολίνων θεωρούνται ότι κινδυνεύουν με εξαφάνιση σύμφωνα με την κόκκινη λίστα της IUCN.

SHARE:

24Media Network