Κορονοϊός: Πέφτει η ποιότητα του streaming σε facebook και instagram

Κορονοϊός: Πέφτει η ποιότητα του streaming σε facebook και instagram
Οθόνη smartphone με τις εφαρμογές των facebook και instagram AP Photo/Wilfredo Lee

Προκειμένου να μην προκαλέσει επιπλέον συμφόρηση στα δίκτυα εκπρόσωπος της 'μαμάς' εταιρίας ανακοίνωσε την υποβάθμιση της ποιότητας των videos που προβάλλονται καθημερινά από τις πλατφόρμες των facebook και instagram.

To Facebook θα υποβαθμίσει την ποιότητα του βίντεo streaming τόσο στη δική του πλατφόρμα όσο και σε εκείνη του θυγατρικού Instagram στην Ευρώπη, ανταποκρινόμενο στην έκκληση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την προηγούμενη εβδομάδα. Είναι μια ενέργεια που θα διευκολύνει έτσι ώστε να μην υπερφορτωθούν τα ευρυζωνικά δίκτυα, λόγω των αυξημένων απαιτήσεων ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, τηλεργασίας, εκπαίδευσης εξ αποστάσεως, ψηφιακής ψυχαγωγίας, αλλά και ηλεκτρονικών υπηρεσιών υγείας εξαιτίας του κορονοϊού.

Είχε προηγηθεί ανάλογη πρωτοβουλία εκ μέρους του Netflix, του YouTube και της Amazon. Εκπρόσωπος του Facebook δήλωσε ότι “προκειμένου να συμβάλλουμε στην αποτροπή ενδεχόμενης συμφόρησης του δικτύου, θα μειώσουμε πρόσκαιρα τα bits των βίντεο στο Facebook και στο Instagram στην Ευρώπη“. Η τροποποίηση θα διαρκέσει όσο συνεχίσουν να υπάρχουν ανησυχίες για την ομαλή λειτουργία των δικτύων, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Το Netflix και το YouTube έχουν ορίσει ένα όριο 30 ημερών για την υποβάθμιση της ποιότητας των δικών τους βίντεο, ενώ η Disney ενημέρωσε ότι θα κάνει περικοπή κατά τουλάχιστον 25% της ποιότητας των δικών της παραγωγών σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες θα θέσει σε κυκλοφορία την επόμενη εβδομάδα τη νέα υπηρεσία της Disney+, ανταγωνιστική του Netflix.

Το βίντεο συνεχούς ροής (streaming) μπορεί να καταλαμβάνει ακόμη και τα δύο τρίτα της κίνησης δεδομένων στα σταθερά και κινητά ευρυζωνικά δίκτυα.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα