“Μπλόκο” της Amazon στις αρχές – Απαγορεύει για έναν χρόνο την αναγνώριση προσώπων

“Μπλόκο” της Amazon στις αρχές – Απαγορεύει για έναν χρόνο την αναγνώριση προσώπων
AP Photo/Tony Gutierrez

Οι "φωνές" για παραβίαση δικαιωμάτων και ενδεχόμενη φυλετική προκατάληψη κορυφώθηκαν μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ και η Amazon αποφάσισε την αναστολή του λογισμικού αναγνώρισης από τις αρχές.

Οι διαμαρτυρίες και οι επικρίσεις για την αναγνώριση προσώπων δεν εμφανίστηκαν τώρα για πρώτη φορά. Έχουν εκφραστεί εδώ και καιρό. Η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, ωστόσο, έκανε ακόμη πιο έντονες τις “φωνές” κατά των ενδεχόμενων φυλετικών διακρίσεων που μπορεί να ελλοχεύει η χρήση της τεχνολογίας για την επιβολή του νόμου, έχοντας αποδέκτη και την Amazon, που μέχρι πρότινος υπερασπιζόταν και προωθούσε αυτή τη μέθοδο.

Πλέον, οι καιροί άλλαξαν, η εταιρεία δείχνει πιο ευαισθητοποιημένη και διατεθειμένη να συμβάλει και αυτή με έναν πιο έμπρακτο τρόπο στον περιορισμό των διακρίσεων και έτσι αποφάσισε να κόψει τα όποια “δεσμά” με τις αρχές, που μέχρι χρησιμοποιούσαν το λογισμικό αναγνώρισης προσώπων.

Η Amazon, λοιπόν, αναστέλλει τη χρήση αυτής της μεθόδου από την αστυνομία για έναν χρόνο, αφενός για να στείλει ένα μήνυμα κατά του ρατσισμού και να περιορίσει το ενδεχόμενο των διακρίσεων στην επιβολή του νόμου, αφετέρου, για να δώσει τη δυνατότητα στη νομοθεσία να θεσπίσει νόμους για τη χρήση της τεχνολογίας στην αναγνώριση προσώπων και παραβίαση δικαιωμάτων.

Αυτά βέβαια, για έναν χρόνο παύουν να υφίστανται. Εξαίρεση; Η χρήση της αναγνώρισης από οργανισμούς που ασχολούνται με την εμπορία ανθρώπων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα