Συνέλαβαν τον ιδρυτή του KickassTorrent

Συνέλαβαν τον ιδρυτή του KickassTorrent

Ουκρανικής καταγωγής ο 30χρονος που σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές θεωρείται εγκέφαλος της ιστοσελίδας που επέτρεπε το παράνομο "κατέβασμα" ταινιών και σειρών σε όλο τον κόσμο

Συνελήφθη από τις αμερικανικές αρχές με τις κατηγορίες της απάτης, της σύστασης συμμορίας για τη διάπραξη εγκλήματος και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος, ο Artem Vaulin, ιδρυτής του KickassTorrent, γνωστό σε πολλούς και ως KAT. Η ιστοσελίδα αυτή, ιδιαίτερα δημοφιλής σε όλο τον κόσμο, επιτρέπει σε χρήστες το downloading με τη μορφή Torrent, σειρών, ταινιών και άλλων αρχείων.

Ο Vaulin φέρεται να συστήνει το torrent site το 2008. Συνελήφθη από τις ΗΠΑ, καθώς ένας από τους σέρβερ της ιστοσελίδας βρέθηκε στο Σικάγο. “Το τμήμα καταπολέμησης ηλεκτρονικού εγκλήματος στο Σικάγο θα συνεχίσει τη δουλειά σε όλο τον κόσμο προκειμένου να ερευνήσει, να εντοπίσει και να απαγγείλει κατηγορίες σε όλους όσους επιχειρούν να αποκομίσουν παράνομα οικονομικά οφέλη από τις καινοτομίες άλλων” σημείωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης σε δελτίο Τύπου.

Ο 30χρονος που φαίνεται να είναι ο εγκέφαλος πίσω από τη σελίδα, κατάγεται από την Ουκρανία και σύμφωνα με την ανακοίνωση των αρχών, συνελήφθη στην Πολωνία. Οι ΗΠΑ αναμένεται να ζητήσουν την έκδοσή του σε αμερικανικό έδαφος, προκειμένου να δικαστεί. “Ο Vaulin κατηγορείται για τη λειτουργία του μεγαλύτερου σε επισκεψιμότητα website, υπεύθυνου για την παράνομη διανομή υλικού χρηματικής αξίας υψηλότερης του 1 δισ δολαρίων” σημειώνει το υπουργείο.

Το δελτίο Τύπου αναφέρει πως η ιστοσελίδα είχε εξασφαλίσει παράνομα ταινίες που εξακολουθούν να προβάλλονται στον κινηματογράφο, όπως το Captain America, το Now You See Me 2, το “Independence Day” και άλλα. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο Ουκρανός σχεδίασε, επέβλεπε και λειτουργούσε το KAT από τα γραφεία μιας εταιρίας-βιτρίνα με έδρα την Ουκρανία, ονόματι Cryptoneat.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα