Το Instagram καλεί τους χρήστες να σταματήσουν να ανεβάζουν βίντεο από το TikTok

Το Instagram καλεί τους χρήστες να σταματήσουν να ανεβάζουν βίντεο από το TikTok
Instagram istock

Στο πλαίσιο προώθησης αυθεντικού περιεχομένου το instagram καλεί τους χρήστες του να σταματήσουν να αναδημοσιεύουν στην πλατφόρμα βίντεο από το TikTok. Θα μειώνει την απήχηση των δημοσιεύσεών τους.

Ο διευθυντής του instagram Adam Mosseri ανακοίνωσε πως θα γίνουν ορισμένες αλλαγές στην πλατφόρμα προκειμένου να προωθηθούν οι χρήστες που δημοσιεύουν original περιεχόμενο καθώς και να αποδίδονται τα εύσημα σε “αυτούς που τα αξίζουν” όπως υπογράμμισε.

Συγκεκριμένα, η πλατφόρμα προχώρησε σε τρεις αναβαθμίσεις. Οι χρήστες παγκοσμίως μπορούν πλέον να ταγκάρουν προϊόντα στις φωτογραφίες τους καθώς και να κατατάσσουν τον εαυτό τους σε μια κατηγορία (πχ. φωτογράφος, ράπερ κτλ.) και αυτή να εμφανίζεται κάθε φορά που κάποιος τους ταγκάρει.

Με τις παραπάνω ενέργειες το instagram αποσκοπεί στο να προωθεί περισσότερο τους χρήστες που παράγουν πρωτογενές περιεχόμενο. “Εάν δημιουργείτε κάτι από το μηδέν θα παίρνετε περισσότερα εύσημα απ’ότι εάν αναδημοσιεύετε περιεχόμενο που βρήκατε από κάποιον άλλον. Προσπαθούμε να προσθέσουμε αξία στο πρωτογενές περιεχόμενο”.

Πρακτικά το instagram ψάχνει έναν τρόπο να περάσει στην αντεπίθεση αναφορικά με τον ανταγωνισμό που υφίσταται από την πλατφόρμα που εκατομμύρια χρήστες στράφηκαν εν μέσω πανδημίας, το Tiktok.

Σύμφωνα με το THE VERGE ένας τρόπος να το κάνει αυτό είναι να “θάψει” τις αναρτήσεις που φέρουν το logo του Tiktok.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα