Το Instagram προσθέτει επιλογές γονικού ελέγχου

Το Instagram προσθέτει επιλογές γονικού ελέγχου
Instagram Getty Images

Νέες λειτουργίες ελέγχου προσθέτει το Instagram που θα δώσουν στους γονείς τη δυνατότητα να παρακολουθούν τη δραστηριότητα των παιδιών τους και να θέτουν χρονικά όρια χρήσης.

Από τον περασμένο Δεκέμβριο, η ομάδα ανάπτυξης του Instagram είχε υποσχεθεί ότι θα προσθέσει νέες λειτουργίες γονικού ελέγχου στη δημοφιλή πλατφόρμα και πλέον μπήκαμε στην τελική ευθεία για το λανσάρισμα τους, καθώς έγινε η αρχή στις ΗΠΑ.

Ο επικεφαλής του Instagram, Adam Mosseri, χαρακτηρίζει τις νέες επιλογές ως το πρώτο πακέτο γονικού ελέγχου που θα δώσει στους γονείς τη δυνατότητα να παρακολουθούν τη δραστηριότητα των παιδιών τους στην υπηρεσία, να θέτουν χρονικά όρια χρήσης, καθώς και να λαμβάνουν ειδοποιήσεις για τα follows που πραγματοποιούν, τους followers που αποκτούν και τις αναφορές που στέλνουν στην υπηρεσία για άλλους χρήστες (π.χ. σε περίπτωση λεκτικής βίας ή/και παρενόχλησης).

Οι νέες λειτουργίες γονικού ελέγχου ανακοινώθηκαν από τη Meta, διότι βρέθηκε στο στόχαστρο λόγω της επίδρασης που έχει στην ψυχολογία των νεαρών χρηστών. Μάλιστα, η εταιρεία αναγκάστηκε να ακυρώσει το project που ετοίμαζε σχετικά με ένα Instagram για νεαρές ηλικίες κάτω των 13 ετών. Εκείνη την περίοδο, επίσης, είχε λανσάρει την εμφάνιση pop-up μηνυμάτων που παρότρυναν τους νεαρούς χρήστες να κάνουν ένα διάλειμμα από την υπηρεσία.

Σύμφωνα με το techgear, η αρχή έγινε από τις ΗΠΑ και αναμένεται μέσα στις επόμενες εβδομάδες το γενικότερο λανσάρισμα σε όλο τον κόσμο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα