Το Twitter υιοθετεί το “χάπι – δηλητήριο” για να προστατευτεί από τον Έλον Μασκ

Το Twitter υιοθετεί το “χάπι – δηλητήριο” για να προστατευτεί από τον Έλον Μασκ
Ο Έλον Μασκ AP

Σε μια προσπάθεια να αποτρέψει τον Μασκ από το να το εξαγοράσει, το Twitter υιοθέτησε το "χάπι-δηλητήριο". Με τι συνεπάγεται αυτό στον κόσμο των επιχειρήσεων.

Το ποσό των 43,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων προσέφερε ο γενικός διευθυντής της Τέσλα Έλον Μασκ για να αγοράσει το Twitter σε μια προσπάθειά του να υποστηρίξει το δικαίωμα της “ελευθερίας του λόγου” μέσω της δημοφιλούς πλατφόρμας.

Απαντώντας στον επιχειρηματία το συμβούλιο της εταιρείας υιοθέτησε ένα νέο σχέδιο βάσει του οποίου εάν ένα άτομο ή ομάδα αποκτήσει το 15% των μετοχών της χωρίς προηγούμενη έγκριση, οι άλλοι μέτοχοι θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν επιπλέον μετοχές με έκπτωση.

Η μέθοδος γνωστή και ως “χάπι-δηλητήριο” στον κόσμο των επιχειρήσεων στοχεύει στο να αποτρέψει τον δισεκατομμυριούχο Μασκ από το να αγοράσει εξολοκλήρου τον διαδικτυακό κολοσσό. Η νέα ρύθμιση θα έχει ισχύ μέχρι τις 14 Απριλίου του 2023.

Στις 4 Απριλίου ο Έλον Μασκ αποκάλυψε πως αποτελεί τον μεγαλύτερο μέτοχο της τουίτερ αφού έχει κατέχει το 9,2% των μετοχών της εταιρείας. Μάλιστα στον επιχειρηματία και πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου προσφέρθηκε και μια θέση στο Συμβούλιο την οποία και απέρριψε.

Σημειώνεται πως εάν ο Μασκ είχε ενταχθεί στο διοικητικό συμβούλιο δεν θα είχε το δικαίωμα να συγκεντρώσει περισσότερο από το 14,9% της πραγματικής ιδιοκτησίας των εκκρεμών κοινών μετοχών της εταιρείας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα