Twitter: “Κάνει πίσω” ο Elon Musk – Μένει εκτός διοικητικού συμβουλίου

Twitter: “Κάνει πίσω” ο Elon Musk – Μένει εκτός διοικητικού συμβουλίου
Ο Έλον Μασκ Susan Walsh, File/AP Photo

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, ο οποίος πρόσφατα αγόρασε μεγάλο μερίδιο στο Twitter αποφάσισε να μην συμμετάσχει στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης.

Δεν σκοπεύει τελικά να ενταχθεί στο διοικητικό συμβούλιο της Twitter Inc ο Elon Musk, λίγες ημέρες μάλιστα αφότου έγινε γνωστό πως απέκτησε το 9,2% της εταιρείας και έγινε ο μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας.

Την είδηση επιβεβαίωσε μέσω tweet ο CEO της εταιρείας, Parag Agrawal, ο οποίος ανέφερε ότι “ο διορισμός του Musk στο διοικητικό συμβούλιο επρόκειτο να τεθεί επίσημα σε ισχύ στις 4 Σεπτεμβρίου, ωστόσο ο ίδιος μέσω του Twitter έκανε γνωστό ότι δεν θα είναι πλέον μέλος του συμβουλίου της εταιρείας”.

“Πιστεύω ότι αυτό είναι για καλό. Έχουμε και θα εκτιμούμε πάντα τη συμβολή των μετόχων μας είτε βρίσκονται στο Διοικητικό μας Συμβούλιο είτε όχι. Ο Elon είναι ο μεγαλύτερος μέτοχός μας και θα παραμείνουμε ανοιχτοί στη συμβολή του“, πρόσθεσε.

Την κίνηση του διευθύνοντα συμβούλου της Tesla επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του Twitter λέγοντας ότι ο Musk αποφάσισε να μην συμμετάσχει στο συμβούλιο του Twitter και αναφέρθηκε στη δήλωση του Agrawal.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται, όπως αναφέρει το CNN, περίπου μια εβδομάδα αφότου το Twitter δήλωσε ότι σχεδιάζει να διορίσει τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Tesla και της SpaceX στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, για μια θητεία που λήγει το 2024 μετά και την απόκτηση του 9,2% της εταιρείας, που τον κατέστησε τον μεγαλύτερο μέτοχο.

Δεν είναι ωστόσο λίγες οι φορές που ο Elon Musk προχωρεί σε αναρτήσεις που προκαλούν σύγχυση στους χρήστες, με πρόσφατη μία δημοσκόπηση που ρωτούσε τους χρήστες αν το γράμμα “w” θα πρέπει να αφαιρεθεί από τη λέξη “Twitter” δίνοντας την επιλογή ψήφου με ένα “ναι” και “φυσικά”, ασκώντας παράλληλα κριτική όσον αφορά την ελευθερία λόγου στην πλατφόρμα.

Ο Μασκ πρότεινε το Σάββατο μία σειρά αλλαγών στην προνομιακή συνδρομητική υπηρεσία του Twitter (Blue premium), συμπεριλαμβανομένης της μείωσης της τιμής της, της απαγόρευσης της προβολής διαφημίσεων, αλλά και της παροχής της δυνατότητας πληρωμής στο κρυπτονόμισμα dogecoin.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα