Τρίζει ο θρόνος της Apple: Απογοητευτικές οι παραγγελίες για το νέο iPhone X

Τρίζει ο θρόνος της Apple: Απογοητευτικές οι παραγγελίες για το νέο iPhone X
Shalin Mobi, of India, reacts after being the first person to purchase the new iPhone X at the Apple Union Square store Friday, Nov. 3, 2017, in San Francisco. AP Photo/Eric Risberg) AP Photo/Eric Risberg

Προβληματισμός στον τεχνολογικό κολοσσό από την έλλειψη ενθουσιασμού για το νέο της smartphone

Ο αρχικός ενθουσιασμός των χρηστών για το νέο iPhone X μοιάζει να “ξεφουσκώνει” με τους αναλυτές να αναθεωρούν επί τα χείρω τις προβλέψεις τους για τις παραγγελίες του α΄τριμήνου το 2018, γεγονός που επηρέασε αρνητικά και την πορεία των μετοχών της Apple.

To iPhone X φιλοδοξούσε να αποτελέσει τη “ναυαρχίδα” των smarthphone της Apple και να τονώσει τις πωλήσεις της στην συγκεκριμένη αγορά, εν μέσω σκληρού ανταγωνισμού από την Samsung και τους αναδυόμενους Κινέζους κατασκευαστές.

Παρά τις αρχικές ενθαρρυντικές ενδείξεις για την ανταπόκριση του κοινού και τις εντυπωσιακές επιδόσεις σε συγκεκριμένες αγορές, αναλυτές προβλέπουν χαμηλότερους του αναμενόμενου επιδόσεις συνολικά για το α΄ τρίμηνο του 2018. Συγκεκριμένα, προβλέπουν ότι οι αποστολές νέων παραγγελιών κατά την εν λόγω περίοδο θα ανέλθουν στα 35 εκατ. κομμάτια, αριθμός εντυπωσιακός μεν αλλά μειωμένος κατά 10 εκατ. κομμάτια σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις.

Όπως αναφέρουν, η εξέλιξη αυτή αποδίδεται τόσο στην υψηλή τιμή πώλησης του νέου iPhone X – που προσεγγίζει τα 1000 δολάρια, όσο και στην έλλειψη καινοτομίας συγκριτικά με αυτά που περίμεναν οι καταναλωτές. Και όλα αυτά την ώρα που ανταγωνιστές όπως η Samsung ή η κινεζική Huawei κερδίζουν διαρκώς μερίδιο αγορά. Τονίζουν επίσης, ότι η υπέρογκη διαφημιστική δαπάνη για την προώθηση της νέας συσκευής δεν φέρεται να αποδίδει τα αναμενόμενα.

Η εφημερίδα Economic Daily της Ταϊβάν δημοσίευσε ότι η ίδια η εταιρεία αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις της για τις πωλήσεις του iPhone X από τα 50 στα 30 εκατ. συσκευές, κάτι που ωστόσο η εταιρεία δεν επιβεβαιώνει. Μέχρι στιγμής επίσης, δεν έχει ανακοινώσει επίσημα στοιχεία πωλήσεων για το νέο προϊόν.

Υπάρχουν ωστόσο και κάποια πολύ καλά νέα για την Apple, καθώς φέρεται να έχει καταγράψει φέτος τις υψηλότερες πωλήσεις για την αγοραστική περίοδο των Χριστουγέννων. Σύμφωνα με ανεπίσημες εκτιμήσεις, η εταιρεία φέρεται να πούλησε το τελευταίο τρίμηνο περί τα 90 εκατ. iPhone (ανεξαρτήτως “σειράς”) αφήνοντας κατά πολύ πίσω τον ανταγωνισμό της.

Φωτό: AP Photo/Eric Risberg

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα