Youtube: “Παγώνει” τη δυνατότητα παραγωγής εσόδων για ρωσικά κανάλια

Youtube: “Παγώνει” τη δυνατότητα παραγωγής εσόδων για ρωσικά κανάλια
Youtube istock

Το YouTube μπλόκαρε ρωσικά κανάλια, μεταξύ αυτών και του δημοφιλούς "RT" από την παραγωγή εσόδων μέσω της πλατφόρμας στο πλαίσιο των κυρώσεων που υφίσταται η χώρα μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Το Youtube ανέστειλε το Σάββατο τη δυνατότητα πολλών ρωσικών καναλιών, συμπεριλαμβανομένου και του κρατικά χρηματοδοτούμενου μέσου RT, να αποκτούν έσοδα από τα βίντεο που δημοσιεύουν.

Επικαλούμενο “πρωτόγνωρες συνθήκες” το Youtube σε δήλωσή του ανέφερε πως “παύει τη δυνατότητα ορισμένων καναλιών να αποκτούν έσοδα από την πλατφόρμα, μεταξύ των οποίων και πολλών ρωσικών καναλιών που συνδέονται με τις πρόσφατες κυρώσεις που υφίσταται η Ρωσία”.

Επιπλέον τα βίντεο των καναλιών αυτών θα εμφανίζονται λιγότερο συχνά στις προτάσεις, δήλωσε ο εκπρόσωπος της πλατφόρμας, Φάρσαντ Σάντλοου. Προσθέτοντας, επιπλέον, ότι το RT καθώς και πολλά άλλα κανάλια δεν θα είναι πλέον διαθέσιμα στην Ουκρανία, ύστερα από αίτημα της κυβέρνησης της χώρας.

Εδώ και αρκετά χρόνια, νομικοί αλλά και χρήστες της πλατφόρμας καλούν το Youtube να διακόψει τη χρηματοδότηση λογαριασμών που έχουν δεσμούς με τη ρωσική κυβέρνηση υποστηρίζονταας πως διαδίδουν προπαγάνδα.

Σε μια αντίστοιχη ενέργεια η Meta την Παρασκευή απαγόρευσε στα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης να προβάλλουν διαφημίσεις καθώς και να δημιουργούν έσοδα από διαφημίσεις στις υπηρεσίες της ανά τον κόσμο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα