Μνημόνιο συνεργασίας για τον Αλιευτικό Τουρισμό

Μνημόνιο συνεργασίας για τον Αλιευτικό Τουρισμό
Αλιευτικός τουρισμός iStock

Αποτέλεσμα της συνεργασίας των αρμόδιων υπουργείων Τουρισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης.

Μνημόνιο συνεργασίας για την προώθηση και ανάπτυξη του αλιευτικού τουρισμού στη χώρας μας υπογράφηκε σήμερα μεταξύ των Υπουργείων Τουρισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, από τους αρμόδιους υφυπουργούς Σοφία Ζαχαράκη και Σίμο Κεδίκογλου. Τα δυο υπουργεία ενώνουν τις δυνάμεις τους για τη λήψη μίας σειράς πρωτοβουλιών που θα στοχεύουν στην ανάπτυξη του αλιευτικού τουρισμού που αποτελεί μια ειδική μορφή τουρισμού με μεγάλη δυναμική και προοπτική ανάπτυξης για μια χώρα νησιωτική όπως η Ελλάδα.

Σοφία Ζαχαράκη Σίμος Κεδίκογλου


Το μνημόνιο συνεργασίας προβλέπει τη δημιουργία μίας διυπουργικής “Ομάδας Διαχείρισης Αλιευτικού Τουρισμού”, η οποία θα είναι επιφορτισμένη με τον σχεδιασμό θεσμικού πλαισίου, συνεργειών και δράσεων προβολής και ανάδειξης του αλιευτικού τουρισμού, σχεδιασμού και υλοποίησης δράσεων κατάρτισης σε επιχειρηματίες της αλιείας κ.α. Στο πλαίσιο του μνημονίου αυτού τα δύο συναρμόδια Υπουργεία θα προχωρήσουν για πρώτη φορά και στην κατάρτιση και υλοποίηση μιας “Εθνικής Στρατηγικής Προώθησης του Αλιευτικού Τουρισμού” (Ε.Σ.Π.Α.Τ.).

Όπως δήλωσε η αρμόδια για τις ειδικές μορφές Τουρισμού υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη: “Με το μνημόνιο που συμφωνήσαμε και υπογράψαμε, επιδιώκουμε την ανάδειξη της Ελλάδας ως διεθνούς προορισμού για τον αλιευτικό τουρισμό, με σεβασμό πάντα στη βιώσιμη ανάπτυξη. Οι πρωτοβουλίες που ξεκινάμε στοχεύουν στην προώθηση της αλιείας με νέες και καινοτόμες δραστηριότητες, ανοίγοντας νέους ορίζοντες για τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα