#HellasSat3: Το Twitter απογειώθηκε με τον ελληνικό πύραυλο

#HellasSat3: Το Twitter απογειώθηκε με τον ελληνικό πύραυλο

Η είδηση της εκτόξευσης σχολιάστηκε με τον καλύτερο τρόπο από τους Έλληνες χρήστες των κοινωνικών μέσων δικτύωσης

Επιτυχώς εκτοξεύθηκε ο ευρωπαϊκός τηλεπικοινωνιακός δορυφόρος με το όνομα HELLAS SAT 3 και τις σημαίες της Ελλάδος και της Κύπρου από το διαστημικό κέντρο Arianespace στο Κουρού της γαλλικής Γουιάνας, και μαζί του απογειώθηκε και το ελληνικό Twitter.

Οι χρήστες του κοινωνικού δικτύου σχολίασαν τόσο την εκτόξευση του δορυφόρου καθεαυτή όσο και την παρουσία του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκου Παππά.

Θυμίζουμε ότι όπως είπε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, “ο δορυφόρος μεταξύ άλλων εκτός από την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της Ελλάδας στο διάστημα, εξασφάλισε για τη χώρα μας:

-Εξι αναμεταδότες έναντι τριών, που προέβλεπε η αρχική Σύμβαση, όπως είχε υπογραφεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, και των δύο αναμεταδοτών που τελικά παραδόθηκαν. Επιπλέον 17 χρονοαναμεταδότες, έναντι του τμήματος της προηγούμενης σύμβασης που ουδέποτε υλοποιήθηκε. Ουσιαστικά, υπερτριπλασιάζουμε τα ωφέλη της χώρας.

-Τρεις επίγειους δορυφορικούς κομβικούς σταθμούς Hub, καθώς και διακόσια τερματικά, που θα καλύψουν νευραλγικούς τομείς, όπως της Άμυνας, της ασφάλειας, της πολιτικής προστασίας.

-Τη διασφάλιση της παρουσίας της στο διάστημα, που ανοίγει το δρόμο για τη συνέχιση και την επέκταση σχετικών δραστηριοτήτων. Πλέον, ερευνητές και εταιρείες, που δραστηριοποιούνται στον τομέα του διαστήματος, βρίσκουν τη στήριξη που τους αρμόζει.

-Επιπλέον, ο Hellas Sat 3 θα δώσει για πρώτη φορά στους επιβάτες των αεροπλάνων στην Ευρώπη πρόσβαση στο Ιντερνετ”.

Σημειώνεται ότι ο HELLAS SAT3, είναι τοποθετημένος σε ειδικό κουβούκλιο και στην κορυφή ενός από τους ισχυρότερους πυραύλους εκτόξευσης, του ευρωπαϊκού πύραυλου Arianne 5, ενώ προγραμματίζεται να σταθεροποιηθεί στην τροχιακή θέση 39 μοίρες ανατολικά, όπου τα δικαιώματα σε συχνότητες ανήκουν σε Ελλάδα και Κύπρο.

Η είδηση όπως σχολιάστηκε στο Twitter, παρακάτω:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα