Μωρό γεννήθηκε με 31 δάχτυλα στην Κίνα

Μωρό γεννήθηκε με 31 δάχτυλα στην Κίνα
© CEN

Σοκ για τους γονείς που ψάχνουν τώρα 30.000 δολάρια για την εγχείρηση του μικρού

Με ένα ασυνήθιστο θέαμα ήρθαν αντιμέτωποι οι γονείς του μικρού Honghong που γεννήθηκε πριν τέσσερις μήνες στην επαρχία Χουνάν της Κίνας. Ο μικρός γεννήθηκε έχοντας 15 δάχτυλα στα χέρια του και 16 στα πόδια, ενώ επίσης έχει δύο παλάμες και καθόλου αντίχειρες.

Σύμφωνα με τους γιατρούς ο μικρός πάσχει από μια μορφή πολυδαχτυλίας, η οποία έχει εκδηλωθεί σε ακραίο βαθμό. Η ασθένεια εμφανίζεται στατιστικά σε 1 ανά 1000 βρέφη τα οποία παρουσιάζουν περισσότερα δάχτυλα στα άκρα τους.

Όμως ο μικρός δεν είναι μια συνηθισμένη περίπτωση καθώς ο αριθμός των επιπλέον δαχτύλων είναι υπερβολικά μεγάλος. Η μητέρα του πάσχει και αυτή από μια πιο ήπια μορφή της ασθένειας και ισχυρίζεται πως οι προγεννετικοί έλεγχοι δεν είχαν δείξει το παραμικρό πρόβλημα.

Μωρό γεννήθηκε με 31 δάχτυλα στην Κίνα

Οι γονείς του τώρα παρά το αρχικό σοκ δέχονται ιατρικές συμβουλές ώστε να μπορέσει ο μικρός να ξεπεράσει το πρόβλημα και να έχει μια κανονική ζωή. Η λύση θα δοθεί σύμφωνα με τους γιατρούς από μια πολύπλοκη χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση των επιπλέον δαχτύλων του παιδιού η οποία όμως δεν μπορεί να γίνει στην παρούσα φάση αφενός λόγω του νεαρού της ηλικίας του μικρού αγοριού και αφετέρου του υψηλού κόστους που αγγίζει σύμφωνα με τον πατέρα του τις 30.000 δολάρια, ποσό απαγορευτικό για την οικογένεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η Apple πήρε ένα πικρό μάθημα στην Κίνα

Βίντεο: Αυτό θα πει 'τύχη βουνό'

SHARE:

24Media Network