Ανοίγει και πάλι η υπόθεση

Ανοίγει και πάλι η υπόθεση
O ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΝΙΚΟΣ ΣΕΡΓΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ (ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ) EUROKINISSI

Έφεση στην πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση για τον δολοφόνο του Νίκου Σεργιανόπουλου, άσκησε ο αρμόδιος εισαγγελέας. Ο δράστης κινδυνεύει με βαρύτερη ποινή. Η δολοφονία που συγκλόνισε την Ελλάδα

Αντιμέτωπος με τα ισόβια δεσμά θα βρεθεί ο δολοφόνος του ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου μετά από έφεση που άσκησε ο αρμόδιος εισαγγελέας κατά της πρωτόδικης απόφασης που τον καταδίκαζε σε κάθειρξη είκοσι ετών και δέκα μηνών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso, o 33χρονος Δαβίδ Μουρτινέλι θα οδηγηθεί στο εδώλιο με τις αρχικές κατηγορίες της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως και της κακουργηματικής ληστείας και θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη βαρύτατη ποινή των ισοβίων δεσμών.

Πρωτοδίκως η αρχική κατηγορία της ληστείας είχε μετατραπεί σε πλημμεληματική κλοπή ενώ του είχε αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Τώρα η έφεση αλλάζει τα δεδομένα και ο 33χρονος αναμένεται να καθίσει και πάλι στο εδώλιο εξιστορώντας από την αρχή το ανατριχιαστικό έγκλημα της 4ης Ιουνίου του 2008.

Η δίκη αναμένεται να ξεκινήσει στις 7 Οκτωβρίου του 2011. Σημειώνεται ότι ο 33χρονος έχει ομολογήσει ότι σκότωσε, με πολλαπλές μαχαιριές, τον ηθοποιό γιατί τον πίεσε να κάνει πράξεις που δεν επιθυμούσε.

Η δολοφονία

Ο Νίκος Σεργιανόπουλος βρέθηκε δολοφονημένος στις 4 Ιουνίου από την 30χρονη Αλβανή οικιακή βοηθό στην οποία είχε τηλεφωνήσει το προηγούμενο βράδυ, λέγοντάς της να πάει στο σπίτι του στην οδό Μετεώρων 14 στο Παγκράτι για να καθαρίσει.

Η γυναίκα άνοιξε κανονικά με το κλειδί της και βρήκε τον ηθοποιό πεσμένο στο δάπεδο του σαλονιού, στον πέμπτο όροφο, μέσα σε μία λίμνη αίματος. Έντρομη, κατέβηκε στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου πήγε σε διπλανό κομμωτήριο και από εκεί ειδοποίησαν την Αστυνομία.

Όπως διαπίστωσε αργότερα ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών, Φίλιππος Κουτσάφτης, ο θάνατος του 56χρονου ηθοποιού επήλθε γύρω στα μεσάνυχτα.

Ο δράστης, τού κατάφερε αρχικά μία μαχαιριά στο νεφρό από πίσω και πιθανότατα την ώρα που γύρισε του κατάφερε πολλαπλά χτυπήματα στον θώρακα, ενώ το πιο βαθύ τραύμα υπάρχει στο λαιμό.

Στη συνέχεια, ο δράστης ερεύνησε το σπίτι, το οποίο βρέθηκε αναστατωμένο, αλλά δεν έχει εξακριβωθεί αν κίνητρό του ήταν η ληστεία ή έψαχνε να βρει τα κλειδιά του διαμερίσματος επειδή ο Νίκος Σεργιανόπουλος είχε κλειδώσει την πόρτα από μέσα.

Ο δράστης βρήκε τα κλειδιά, αλλά στην προσπάθειά του να ανοίξει την πόρτα, έσπασε το κλειδί στην κλειδαριά και αναγκάστηκε να την παραβιάσει από μέσα για να φύγει.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα